Successos

Una dona francesa mor ofegada al Port de la Selva

La víctima s'estava banyant juntament amb el marit quan l'embarcació en què viatjaven amb tres amics va anar a la deriva

L'home, que va ser rescatat amb hipotèrmia, va intentar salvar la dona

Una dona de nacionalitat francesa va morir ahir en ofegar-se al Port de la Selva. Els fets van tenir lloc pels volts de les quatre de la tarda, quan es va rebre l'avís des d'una embarcació que dues persones estaven a l'aigua i que hi havia el perill que es podien ofegar. Es tractava d'un matrimoni que juntament amb tres persones més estaven navegant entre la zona de Llançà i el Port de la Selva. L'embarcació, de motor i de sis metres d'eslora, havia sortit al matí del port de Banyuls amb cinc persones a bord. En un moment del trajecte, un matrimoni es va llançar a l'aigua per banyar-se. Per causes que es desconeixen, l'embarcació va acabar anant a la deriva amb els tres ocupants a bord que no sabien fer anar l'embarcació, i el matrimoni dins de l'aigua. Va ser llavors quan un dels tres tripulants va demanar auxili, i llavors es va activar els serveis d'emergència. Fins al lloc dels fets van arribar efectius de Creu Roja i Salvament Marítim. També es van activar dos helicòpters, entre els quals un de francès. Mentre arribaven els equips de rescat, l'home tenia agafada la dona en braços per ajudar-la, però en un moment que els helicòpters sobrevolaven la zona, l'home va alçar els braços per demanar auxili a un dels helicòpters. Va ser llavors que sense voler va deixar anar la dona, que malauradament va acabar enfonsant-se. L'home va fer un intent per recuperar-la, però tots els esforços van ser inútils. Posteriorment l'home va continuar nedant cap a terra ferma, fins que va arribar a
la zona del camí de ronda, on va ser rescatat per efectius de Creu Roja amb símptomes d'hipotèrmia. Per la seva banda, els equips de salvament van dur l'embarcació amb els tres ocupants fins al Port de la Selva. L'helicòpter de Salvament Marítim va poder recuperar la dona de l'aigua, però ja sense vida. El cadàver va ser traslladat, també, fins al port del Port de la Selva. En l'emergència hi van treballar efectius de Creu Roja, Salvament Marítim, Protecció Civil, sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques i els Mossos d'Esquadra.

Segon mort

Es tracta de la segona persona morta ofegada a les costes gironines. Dissabte de la setmana passada va morir ofegat Joan Cortés Fuentes, de setanta anys, que va ser trobat mort entre unes roques a Tossa de Mar. Joan Cortés, nedador experimentat que havia participat en moltes proves esportives, va sortir a nedar al matí a la zona de cala Salionç, però no va tornar i la seva família va alertar els serveis d'emergències. A les cinc de la tarda, un helicòpter dels Bombers va albirar el cos submergit entre unes roques. La víctima va ser traslladada primer a l'hospital de Blanes, tot i que ja era morta.

LA XIFRA

2
persones
han mort en tan sols una setmana a les costes gironines, una a Tossa i l'altra, ahir, al Port de la Selva

LA DATA

15.08.15
és el dia
que s'havia produït el darrer ofegament al mar. La víctima era el nedador Joan Cortés Fuentes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia