Successos

Recta final per a l'estrena de la nova comissaria de Lloret

L'Ajuntament anuncia que demà es posarà en marxa la caserna, que també contindrà els serveis de Protecció Civil

Disposa d'una galeria de tir, una biblioteca, una armeria i dos taulells d'informació

“Funcional, lluminós i molt atractiu arquitectònicament” són els adjectius que l'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, atribueix a la nova comissaria, que a partir de demà està previst que es converteixi en el centre de treball de la Policia Local i dels membres de Protecció Civil del municipi. La caserna està situada al número 32 de l'avinguda de les Alegries, en una de les entrades de la població. El 22 d'octubre del 2010, la junta de govern local del consistori va adjudicar la redacció del projecte a l'empresa Codina Prat Valls i Arquitectes Associats; i les obres han estat dutes a terme per la constructora Copcisa. Les instal·lacions tenen un espai de 1.464,57 metres quadrats edificats sota rasant; mentre que a nivell superior disposa de 1.987,09 m², distribuïts en una planta baixa i dues més al damunt. A la planta soterrani hi ha el pàrquing, que consta d'una zona de rentacotxes, 24 places d'aparcament per a vehicles, 15 per a l'estacionament de motos i dos per a quads. De les 24 places per a automòbils, 8 són de dimensions més grans, ja que estan destinades per a furgonetes i grues. Des de l'aparcament es pot accedir directament als magatzems, fet que facilita que s'hi dipositi el material més pesant i voluminós.

A la façana principal, paral·lela a la carretera, hi ha l'accés públic. A l'entrada, els usuaris hi trobaran una àrea porxada, una plaça amb arbrat i bancs, amb la pineda que hi ha al paratge on està ubicada com a teló de fons. A banda, al vestíbul principal hi ha dos grans finestrals, una sala d'espera davant dels locutoris, el taulell d'informació, així com l'escala i l'ascensor d'ús públic. S'hi troba, a més, la sala de control, en contacte amb el taulell d'informació; i la zona d'atestats, que connecta amb els locutoris i el despatx del cap. Seguint el passadís, s'hi ha emplaçat la sala tècnica i l'accés exclusiu per als policies, des del pati. Des d'aquesta entrada interna es pot anar a la part restringida de les garjoles, l'àrea on s'efectuaran els escorcolls i també hi ha els aparcaments dels vehicles que transportin els detinguts. Aquest accés per a les patrulles que portin els arrestats està situat a la part posterior de la façana principal, resguardat de les mirades dels vianants.

A l'extrem nord del solar s'hi ha ubicat l'accés exclusiu dels vehicles policials des del carrer. Una vegada a l'interior de la parcel·la, podran anar mitjançant una rampa a l'aparcament soterrani o bé al pàrquing de superfície que hi ha al pati interior, que té cinc places per a motos, tres per a cotxes i tres per a vehicles grans.

Sala de brífing

A la primera planta s'hi ha dissenyat un segon vestíbul amb un taulell d'informació, una sala d'espera, lavabos públics, la secretaria de la prefectura local, una sala de reunions, tres despatxos de comandament de la policia i els despatxos de l'àrea tècnica del cos. Des del vestíbul es va a una àrea privada on es troben els despatxos de sergents, caporals i agents, l'oficina tècnica, l'armeria i una sala de brífing amb capacitat per a quaranta persones. Paral·lelament, la segona planta és d'ús restringit als membres de la policia i Protecció Civil. En aquest pis hi ha els vestidors, la biblioteca, una sala d'esbarjo, una sala tècnica, el despatx sindical i la zona de Protecció Civil. Les instal·lacions, a més, disposen d'un arxiu, una galeria de tir i s'ha deixat un espai disponible per instal·lar-hi en el futur plaques fotovoltaiques. Fins dilluns de la setmana vinent es durà a terme el trasllat de l'antiga caserna, situada fins ara als números 1 i 3 del carrer Verge de Loreto.

LA DATA

22.10.10
la junta de govern
va aprovar l'adjudicació de la redacció del projecte a Codina Prat Valls i Arquitectes Associats

LA XIFRA

4
milions d'euros
és, aproximadament, la inversió econòmica que ha suposat la construcció de les dependències


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia