Successos

Globus d'una boda destaroten l'aterratge d'un avió a Vilobí

Els Mossos, alertats per la torre de control, van investigar l'origen de la volada de 122 globus que havien despistat un pilot de Ryanair i van descobrir que venien d'un casament al Mas Marroch

Els Mossos d'Esquadra van haver de fer el passat dia 11 una singular investigació, resolta amb èxit, arran d'una igualment singular denúncia que els va arribar des de la torre de control de l'aeroport de Vilobí d'Onyar: d'on sortia la volada de globus de colors que van tapar el camp de visió del pilot i van interceptar la trajectòria d'un avió de Ryanair en plena maniobra d'aterratge? La resolució del cas: els havien deixat anar els convidats d'un casament que se celebrava al Mas Marroch, la popular masia de Vilablareix on se celebren banquets servits pels encara més populars germans Roca.

Els Mossos van rebre cap a les quatre de la tarda del diumenge 11 d'octubre una comunicació telefònica de la torre de control de l'aeroport que els informava d'una incidència que havia patit un avió en plena maniobra d'aterratge. Un pilot de Ryanair es va queixar que quan sobrevolava Aiguaviva, ja amb la intenció de tocar terra, de sobte li va aparèixer al davant de la cabina una gran quantitat de globus que li van tapar el camp de visió. Tot i que no es va considerar que existís un risc greu per a la seguretat aèria, els responsables de l'aeroport van considerar que tampoc no s'havia de desestimar l'incidència. I els Mossos van iniciar una ràpida investigació –en el seu cas, terrestre– per trobar el rastre dels globus i esbrinar d'on havien sortit.

Basant-se en el punt on el pilot s'havia trobat amb la volada de globus, van buscar pistes a Aiguaviva. Allà van descobrir l'existència d'una nau d'una empresa del sector de les activitats lúdiques i van comprovar si allà s'hi havien inflat els globus. Però quan els Mossos hi van arribar, la nau estava tancada i barrada i no hi havia ningú. Els Mossos van continuar la recerca dels globus destarotadors i finalment van trobar el seu punt d'enlairament: era el Mas Marroch, on s'estava celebrant un banquet de casament. I els nuvis i els convidats van admetre que havien deixat anar els globus, en senyal d'alegria per l'enllaç, un costum força estès darrerament, ja que proliferen empreses que inflen globus d'heli per llançar-los a l'aire com una acció màgica i única, en algunes ocasions en substitució de les tradicionals flors. Els Mossos van ser informats que els convidats dels Mas Marroch n'havien fet enlairar, concretament, 120 de blancs, els corresponents als convidats, i 2 de vermells, per la parella de nuvis.

Un cop comprovat que l'enlairament dels globus que van tapar la vista al pilot no tenia cap intenció maliciosa, els Mossos van informar els assistents al casament del motiu de la seva actuació i de la queixa del pilot de Ryanair que els havia tramès la torre de control i van redactar l'acta. I així és com va quedar resolt el cas del misteri dels globus.

LA DATA

11.10.15
Un pilot
de Ryanair va perdre el camp de visió per culpa d'una volada de globus.

LA XIFRA

122
globus
, 120 de blancs i 2 de vermells, són els que van deixar anar els assistents en la boda del Mas Marroch.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia