Successos

Un motorista de 67 anys de Torelló mor en un xoc a Ripoll

El conductor de la moto va anar a xocar lateralment contra un cotxe que anava en direcció contrària a la seva

Un motorista de 67 anys, Juan García Sánchez, veí de Torelló, va morir ahir en un accident a la C-17, en el tram de la variant de Ripoll. L'accident va passar quan faltaven pocs minuts per les quatre de la tarda, al quilòmetre 94,5, quan Juan García, que menava una moto de 650 cc, circulava cap a Campdevànol i la motocicleta va sortir del seu carril (plovia i la carretera era molla) i va anar a xocar lateralment amb un cotxe que circulava en sentit Vic. De resultes de l'accident, la carretera va quedar tallada al trànsit mentre els serveis d'emergència i la funerària feien les tasques corresponents per a l'atestat i es retiraven els vehicles accidentats.

Aquest any han mort 36 persones de resultes dels accidents de trànsit a les carreteres gironines, segons dades recopilades per aquest diari. Una xifra que ja supera de bon tros el total de les víctimes del 2014, que van ser 25. I dotze de les víctimes, és a dir, pràcticament una tercera part, viatjaven en motocicleta. En la majoria dels casos n'eren els conductors, però dues de les víctimes viatjaven d'acompanyants en el seient del darrere de la moto.

LA XIFRA

36
persones
han mort a causa d'accidents de trànsit a les comarques gironines aquest any.

LA XIFRA

25
víctimes
mortals es van comptabilitzar en tot el 2014 a les carreteres de les comarques gironines.

Què cal fer després d'un sinistre fatal?

El Servei Català de Trànsit acompanya ara els comunicats dels accidents mortals amb un recordatori de l'existència del SIAVT (Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit) que, exposen, es troba a disposició dels familiars i afectats per sinistres de trànsit per oferir-los un servei d'orientació i informació sobre els tràmits després del sinistre, conèixer els recursos existents, rebre informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i el suport psicològic davant d'un sinistre de trànsit. El
comunicat recorda que es pot contactar amb el SIAVT mitjançant el telèfon gratuït
900 100 268 i el web http://victimestransit.gencat.cat/.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia