Successos

Un agent salva un nen que s'havia empassat una bola

Un policia local d'Arbúcies va efectuar la maniobra de Heimlich al menor i va aconseguir que expulsés la baleta

El conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, ha felicitat un policia local d'Arbúcies que va salvar la vida a un menor de 7 anys. Ruiz ha fet arribar una carta a l'alcalde del municipi, Pere Garriga, en la qual agraeix l'eficaç intervenció de l'agent, així com la professionalitat de la resta dels membres del cos de seguretat de la població. L'episodi va tenir lloc fa unes setmanes, mentre els alumnes sortien de l'escola Doctor Carulla. De sobte, una criatura es va empassar una bola de jugar i es va començar a ofegar. Un grup de nens va avisar el policia local que estava controlant el trànsit per tal que atengués l'infant. Quan l'efectiu va arribar al lloc per auxiliar-lo, el menor tenia moltes dificultats per respirar. El municipal, aleshores, el va agafar i li va aplicar la maniobra de Heimlich, que consisteix a fer pressió amb força sota les costelles. És una tècnica que, emprada a temps a una persona que s'ha ennuegat, li pot salvar la vida. Es tracta de fer una compressió abdominal per aconseguir fer expulsar el tros d'aliment o objecte que obstrueix les vies respiratòries. En cas de practicar-la a una altra persona, ha d'estar dreta i se l'ha d'abraçar des de l'esquena, amb els dos braços. Des d'aquesta posició, se situa un puny a l'abdomen, amb l'altra mà recobrint la primera. S'ha de pressionar llavors cap al centre de l'estómac, just per sobre del melic i a sota de les costelles. El nen no va reaccionar el primer cop, però la insistència del policia va aconseguir que finalment expulsés la bola i acabés recuperant la respiració. Tot seguit, va ser traslladat per l'agent al CAP, situat a pocs metres d'on va succeir l'incident.

L'acció ràpida i contundent del municipal va ser essencial. Per això, Ruiz destaca “l'excel·lència dels integrants de la policia local” i demana que es comuniqui a l'agent “el seu agraïment més sincer” per l'actuació. En la missiva, indica que “la policia no només serveix per sancionar, sinó també per vetllar per la vida de les persones mitjançant feines d'un gran valor”. Ressalta, alhora, la professionalitat del conjunt de la plantilla perquè “per fer aquesta tasca cal una bona formació i molta motivació”, i conclou dient que tenen el seu reconeixement i felicitació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia