Successos

Alcover facilita als Mossos les coordenades UTM dels masos

En cas d'emergència, amb un codi la policia podrà saber el lloc exacte origen de l'avís i altres dades d'interès

Els Mossos d'Esquadra disposaran d'una base de dades amb les coordenades UTM de tots els masos i habitatges disseminats d'Alcover que no tenen carrer i número. L'objectiu de la iniciativa és agilitzar la resposta policial en cas d'incident.

L'Ajuntament i l'àrea bàsica policial Alt Camp-Conca de Barberà posen en marxa aquesta campanya per actualitzar la base de dades dels Mossos d'Esquadra dels habitatges disseminats del terme municipal. Això permetrà identificar de forma immediata el punt des d'on s'alerta d'una incidència, accelerar el temps d'arribada i evitar possibles confusions sobre l'emplaçament de les cases.

Per poder dur a terme aquesta base de dades es tindrà en compte el catàleg de masos i cases rurals del pla d'ordenació urbana municipal, la base de dades actual dels Mossos d'Esquadra i la informació que facilitin els propietaris dels habitatges.

Un cop acabat aquest procés, es lliurarà a cada propietari una placa d'identificació amb un número de referència que haurà de col·locar en un lloc visible a l'entrada de la finca.

A partir d'aquest moment, en cas de qualsevol incidència, quan el comunicant es posi en contacte amb els Mossos d'Esquadra només haurà de facilitar-los aquest número de la placa. De manera automàtica els agents disposaran del nom del mas o la casa, la partida on està situat i les coordenades UTM. També disposaran d'altres dades que poden ser rellevants, com ara el nom i el DNI dels propietaris o el model, color i matrícula dels vehicles dels residents a l'habitatge.

Com a primer pas, els propietaris de masos i habitatges disseminats poden anar a l'oficina d'atenció al ciutadà de l'Ajuntament a partir de demà i fins al 18 de desembre, en l'horari habitual d'atenció al públic, on podran facilitar o actualitzar la informació que apareixerà a la base de dades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia