Successos

Societat

De policia i lladre a auxiliar de clínica

La CGT exigeix a Salus Infirmorum que readmeti l'auxiliar de clínica Jesús Palomo, l'expolicia de Cassà que es va fer famós pels robatoris que perpetrava

La CGT va convocar ahir una concentració davant la delegació del govern de Girona per defensar els drets laborals de Jesús Palomo Giron i exigir a la clínica Salus Infirmorum de Banyoles que el readmeti, perquè considera que se li ha rescindit el contracte com a represàlia per la demanda que ell els va posar per no haver-li fet un canvi de vacances perquè pogués conciliar la vida laboral i la familiar. Jesús Palomo, l'home que es va fer famós la dècada dels noranta quan era policia local de Cassà i es dedicava amb uns còmplices a assaltar empreses per demostrar la vulnerabilitat de la policia, explicava ahir que quan va entrar al centre els va explicar els seus antecedents i no li van posar cap trava per contractar-lo, però que en canvi els problemes van sorgir quan no li van voler modificar les dates d'unes vacances i per la campanya que ell va fer a la ciutat per reclamar els seus drets. Palomo va cursar estudis d'auxiliar d'infermeria i va treballar en geriàtrics i en una funerària després d'haver perdut la feina de policia. Una feina que, diu, no voldria pas tornar a fer. Ell vol recuperar la feina a la clínica. Ahir, acompanyat de l'advocada de la CGT Mireia Bazaga, es va fer un acte de conciliació, en el qual no hi va haver acord, i el cas seguirà per la via de la demanda judicial.

Palomo va ser condemnat el 2007 a nou anys de presó per una cinquantena d'assalts (a moltes empreses, que sovint incendiaven, però també a la policia local de Pals, la de Santa Cristina i la mateixa escola de Policia de Mollet del Vallès) que ell i dos còmplices van perpetrar entre els anys 1994 i 1998. Allò eren altres temps. “Fa vint anys, teníem 20 anys”, recordava ahir Jesús Palomo d'una època que té oblidada, tot i que se n'ha de recordar per força perquè cada mes encara ingressa als jutjats 200 euros per cobrir les indemnitzacions pels danys i estralls que va causar a les empreses assaltades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia