Successos

Un detingut per estafa duia cintes per fer feixos de diners

Uns treballadors van veure com es desfeia d'aquests papers, els van recollir i els van lliurar a la policia

Els Mossos d'Esquadra, en el marc d'una investigació que tenen oberta per un presumpte cas d'estafa, van practicar dijous al matí la detenció d'un home a prop de la Clínica Girona. Mentre els agents efectuaven l'arrest, diversos treballadors del centre mèdic van presenciar com el sospitós intentava ocultar unes tires de paper llençant-les a terra. Els empleats les van recollir i les van lliurar als agents. L'anàlisi d'aquest material és d'interès per a les indagacions, ja que tot fa pensar que servia per elaborar feixos de diners falsos. En totes les cintes s'hi poden llegir paraules en alemany i també hi surt sobreimprès “25.000 euros”, i a sota s'especifica que cadascun d'aquests embolcalls contenia, suposadament, 50 bitllets de 500 euros.

Paquets d'aquestes característiques s'utilitzen, per exemple, en l'estafa anomenada rip deal. Els autors simulen ser adinerats inversors estrangers. Fan creure a les víctimes que tenen una gran quantitat de diners en negre i els proposen un canvi de divises, mitjançant el qual diuen a la persona enganyada que, si l'accepta, guanyarà una comissió. L'estafat dóna diners de curs legal, mentre que en els paquets que rep en l'intercanvi només solen ser reals el primer i l'últim bitllet. Pel que fa a aquest cas –que està sota secret de sumari–, la investigació es du a terme des de la unitat central d'estafes dels Mossos. A part de la detenció de dijous, n'han realitzat també en altres punts de Catalunya.

LA DATA

26.11.15
Agents
de la investigació van arrestar al centre de Girona un dels presumptes implicats en aquesta trama.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia