Successos

Fan esbornacs i roben a tres empreses, a Begudà, Banyoles i Bescanó

A Embotits Calet es van endur un carregament de pernils, i de Dytsa i Comercial Nonó es van endur les caixes fortes, amb milers d'euros

Almenys tres empreses
de les comarques gironines han estat assaltades pels lladres especialistes a entrar a les naus fent esbornacs a les parets i als sostres.

A Begudà, a Sant Joan les Fonts, dos lladres van entrar a Embotits Calet dimecres passat a la matinada fent un forat en un dels laterals de la nau situada al polígon industrial de Begudà i se'n van endur una quantitat important de la producció que hi havia emmagatzemada, sobretot pernils. Els lladres van aparcar la furgoneta que duien –amb la matrícula tapada amb un tros de roba– al davant de l'empresa a la una i se'n van anar tres hores després, tancant fins i tot el portal d'accés. Segons el gerent d'Embotits Calet, Miquel Font, per la informació de les càmeres que tenen instal·lades, tot sembla indicar que sabien molt bé on havien de dirigir-se. Li ho fa pensar el fet que van fer el forat just on hi ha una part important de la producció. A part, remarca que eren experts en aquest tipus de robatoris, perquè van foradar evitant els reforços de formigó que hi ha al lloc per on van entrar. A més, van foradar també la planxa frigorífica. Aquesta mateixa empresa ja va ser objecte d'un intent de robatori pel mateix mètode, però quan els lladres van topar amb la planxa de les cambres van entrar pel conducte de la ventilació fins a un punt on hi havia els sensors de l'alarma i van desistir. Altres empreses del polígon també han estat objectes de robatoris.

Volen càmeres

Font recorda que una desena d'empresaris d'aquest polígon van demanar a l'Ajuntament que instal·lés càmeres als accessos al polígon de Begudà per poder conèixer les matrícules dels vehicles que hi circulen i contrastar la informació amb la de les càmeres de cada empresa. Lamenta, però, que les ha instal·lat en dos espais municipals on no poden fer aquesta funció. Al polígon s'hi accedeix per un dels dos giratoris de l'A-26, el de Begudà o el de Sant Joan i Castellfollit.

Esquiven els sensors

El cap de setmana passat l'objectiu dels lladres que entren a les naus fent
esbornacs va ser la nau de Dytsa, una empresa que fabrica cargols d'ús industrial, situada arran de la GIV 5136, a la sortida
de Banyoles abans d'entrar a Melianta. Els assaltants van foradar el sostre i van aconseguir arribar on hi havia la caixa forta esquivant els sensors volumètrics que detecten els moviments i que fan disparar les alarmes.

Abans també va ser
assaltada pel mateix sistema la nau de l'empresa
Comercial Nonó, situada al polígon industrial de Montfullà, a Bescanó, especialista en vehicles elevadors i de transports. A Nonó, els
lladres primer van superar la tanca perimetral, van
accedir al sostre de la nau, van fer-hi un forat i, un cop a dins, van anar foradant parets dels diferents locals, per tal d'esquivar els sensors dels passadissos, fins que van arribar al seu objectiu: la caixa forta, que van aconseguir obrir, i es van endur un botí d'uns 6.000 euros.

LA DATA

02.12.15
a la matinada
van entrar en una empresa de Begudà i van robar-hi un carregament de pernils.

LA XIFRA

10
empreses
del polígon de Begudà ja havien demanat la instal·lació de càmeres per evitar robatoris.

LA XIFRA

6.000
euros
aproximadament es van endur de la caixa forta de Comercial Nonó, del polígon de Montfullà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia