Successos

Jutgen l'acusat d'assaltar un llogater per encàrrec de la propietària de la casa

Els fets van tenir lloc a Riells

L'empresonat pel cas diu que la mestressa li va requerir que danyés els cotxes de l'inquilí

La inductora va oferir-li 200 euros

“La dona em va fer pena pel drama que em va muntar. Va explicar-me que el seu inquilí feia dos anys que no li pagava el lloguer d'una casa de Riells i Viabrea, que la insultava i l'amenaçava. Per això em va demanar que entre en Patricio i jo l'espantéssim.” És part de la versió que va oferir ahir Hicham Sorroukh, que va acceptar executar l'encàrrec que li va encomanar presumptament la propietària de la finca, María Carmen Mora Cordero. Segons va manifestar l'acusat en el judici, el que li va pregar la dona no va ser que colpegés l'inquilí, sinó ocasionar desperfectes als vehicles de la víctima, “estimbant-los per un barranc”. Li va oferir, a canvi, 400 euros i n'hi va avançar 50. L'acusat –defensat per l'advocat Horacio Airaudo– va afegir que Mora el va dur en cotxe fins a l'exterior de l'immoble la nit del 2 de gener del 2014. A la parcel·la, ell va desfrenar dos automòbils i, com que va fer soroll, el llogater el va sentir. “L'home va sortir amb un pal, vam forcejar, el vaig empènyer cap a dins l'habitatge i vaig escapar.”

Sorroukh està en presó provisional i hi ha dos acusats més pel cas: Mora i Patricio Asensio Callejas, que va facilitar el telèfon de Sorroukh a la dona. En la vista oral, ella va sostenir que el que volia era que algú que fes “més respecte” l'acompanyés a parlar amb l'inquilí, “sense arribar a cap extrem”; i va negar l'encàrrec a Sorroukh. En una conversa gravada per la fillastra d'Hicham que es va reproduir en el judici, però, se sent com Mora admet que li va proposar una recompensa de “com a màxim 200 euros”. Es va sentir l'acusada comentant que Sorroukh només havia d'atemorir el matrimoni de llogaters, si bé “se li'n va anar de les mans i va donar un grapat de cops de pal a l'inquilí”: “El va espantar massa. Perquè jo estic sola, i amb la mare invàlida, si no, ja hi hauria anat jo, a espantar-lo”, prossegueix Mora.

Pel que fa a Asensio, va assegurar que l'acusada sí que li va sol·licitar que colpegés el denunciant. Patricio “no estava disposat a pegar a ningú, com a màxim a destrossar una mica els cotxes”; i el dia dels fets va trucar a Sorroukh perquè no fes el treball.

A continuació, l'inquilí va relatar que va ser atacat al menjador, on l'intrús “va obrir la porta amb un cop fort”. Sorroukh l'hauria agredit al cap amb un pal, li va causar lesions internes i li van haver d'extirpar la melsa. Va recordar, a més, que uns mesos abans Mora el va amenaçar dient: “Tu no en sortiràs airós, d'això. Jo no tinc força, però sí diners i amics.”

El fiscal demana 5 anys i mig de presó per a Sorroukh; 5 anys de presó per a Mora, i 1 any i 3 mesos per a Asensio.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia