Successos

Una candidata al Congrés té un xoc amb un senglar a l'AP-7, a l'altura de Vilademuls

Elena Ribera, de Democràcia i Llibertat, i el seu home circulaven amb cotxe pel carril del mig quan l'animal va travessar

Ella es va fer una fractura a la mà

“Vam tenir la sensació que havíem tornat a néixer, perquè l'impacte que vam rebre va ser impressionant.” L'exdiputada al Parlament Elena Ribera Garijo, que ocupa el número 2 per Girona en la llista de la coalició Democràcia i Llibertat amb vista a les eleccions generals del 20 de desembre al Congrés dels Diputats, va patir un important ensurt el diumenge dia 6. Mentre circulava amb cotxe amb el seu marit per l'AP-7, en direcció Girona, se'ls va interposar un porc senglar entremig del pas. L'accident es va registrar a les onze de la nit al punt quilomètric 45, a l'alçada de Vilademuls. Al llarg de la jornada, havien estat participant en actes de campanya. La candidata, junt amb companys de la formació política, havia ajudat a repartir propaganda a la sortida del teatre de Castelló d'Empúries, on també va aprofitar per felicitar els responsables del restaurant Empòrium per l'estrella Michelin que van rebre al novembre.

Quan la parella tornava a casa, van agafar l'AP-7. Venien aleshores de Figueres. Al volant hi anava l'home de Ribera i ella viatjava al seient del copilot. A l'altura de Vilademuls, el seu marit circulava pel carril del mig, quan de sobte un senglar va irrompre a la calçada i van impactar amb l'automòbil contra l'animal. “Jo estava fent coses de la campanya i parlava per Whatsapp amb Jordi Xuclà, el nostre cap de llista. Quan es va produir l'incident, va ser com una bufetada. En un principi, no sabia ni què havia passat, ja que no havia vist llums ni altres cotxes.”

Com que el seu home duia posat el llum de curt abast, quan es va adonar de la presència de l'animal només hi eren a uns 25 metres de distància. “Ja el teníem a sobre. No va tenir temps de frenar. Es va disparar l'airbag i el cotxe es va omplir de fum. Va quedar destrossada la part davantera i la meva porta presentava danys. El meu marit la va forçar i em va ajudar a sortir. El vehicle ens ha quedat inservible. Segurament serà declarat pels pèrits sinistre total.”

El matrimoni va informar dels fets al 112 i l'home va aprofitar la inèrcia del cotxe per apartar-lo al voral. A la zona hi van acudir dues ambulàncies del SEM, una dotació dels bombers, dues patrulles dels Mossos d'Esquadra i membres del servei d'autopistes. Treballadors d'Acesa van retirar el cos de l'animal –d'uns 70 quilos–, que va morir arran de la col·lisió. A banda, l'espòs de Ribera en va sortir il·lès, mentre que ella es va fer una fractura. Té un os de la mà trencat, li van detectar una lesió al braç i a l'hospital li van enguixar des de la meitat del braç fins a la mà.

“Per la magnitud del xoc, encara vam tenir sort. Vaig preguntar als responsables de l'AP-7 com és que l'animal va arribar allà mig, pel perill que suposa. Em van comentar que hi ha una tanca lateral, però que en alguna ocasió s'han trobat que els senglars van gratant el terra, fan un forat i creuen per sota.” Ribera diu que és conscient que es fan accions per evitar el problema i reforçar la seguretat, tant a les carreteres convencionals com a les autopistes, si bé potser encara no són suficients. “Una fórmula que s'utilitza, per exemple, és respectar els passos naturals, per on van les bandades de senglars”, assenyala.

LES FRASES

Quan el meu marit es va adonar de la presència de l'animal, tan sols hi érem a 25 metres. Gairebé el teníem a sobre
No va tenir temps de reaccionar ni de frenar. Es va disparar l'‘airbag' i el vehicle es va emplenar de fum
Elena Ribera
Número 2 de democràcia i llibertat al congrés per girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia