Successos

L'acció catòlica abasta un milió de persones

Les dades es recullen en un estudi sobre l'acció social de l'Església

La tasca de les entitats socials de l'Església beneficia globalment 1.201.937 persones del conjunt de Catalunya, la qual cosa suposa una acció que es deixa sentir en un total de 46.000 llars del conjunt del territori català, tot i que aquestes entitats només atenen directament un 426.000 persones. En total, es calcula que a Catalunya treballen 785 entitats d'aquest tipus, la majoria de les quals són d'àmbit municipal.

Aquestes són algunes de les principals conclusions que es desprenen de l'estudi Acció social de l'Església, que ha tingut el suport de la Fundació Pere Tarrés i de la Càtedra d'Inclusió de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

L'anàlisi s'ha dut a terme per avaluar la tasca que fan molts d'aquests organismes, que tenen com a objectiu atendre les necessitats dels immigrants (39%), però principalment de persones de nacionalitat espanyola (61%). La tasca d'aquests organismes centra els seus esforços a atendre persones que estan soles, persones sense llar o sense recursos.

L'estudi també posa de manifest que prop d'un 46% de les persones beneficiàries d'aquesta acció tenen edats compreses entre els 31 i els 45 anys. “Aquesta és una de les franges d'edat més afectades per la crisi durant els darrers anys”, destaca el coordinador de l'estudi, el sociòleg Ángel Belzunegui, que recorda que, avui dia,“un 28 per cent de nens i nenes se situen en l'àmbit del que considerem pobresa i, si és així, és perquè els seus pares també hi són”.

Pel que fa al retrat robot d'aquest tipus d'entitats, les dades determinen que, de mitjana, cadascun d'aquests organismes atén 153 persones i que tenen quatre treballadors contractats i 24 de voluntaris. L'estudi posa en relleu la força del voluntariat i determina que el valor econòmic de la tasca que duen a terme aquestes persones que treballen de manera desinteressada podria ser de 96 milions d'euros en el conjunt de Catalunya.

Els impulsors de l'estudi assenyalen que l'objectiu que tenen aquestes dades és “donar valor” al treball d'aquestes associacions i que l'objectiu de futur és continuar aquest àmbit d'estudi per posar de manifest el paper d'aquests organismes a l'hora de fomentar la cohesió social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia