Successos

Mor un altre gos enverinat, a Banyoles

És el setè i, com els anteriors, el van trobar al Pla de l'Ametller

El mateix verí que des del dia 9 va provocar la mort de sis gossos a Banyoles va ser el causant de la mort d'un altre gos, ahir al matí, segons la hipòtesi de la policia municipal. En principi –van assenyalar des de l'Ajuntament– es descarta que hagin escampat més verí, i el que va ser ingerit ahir correspondria a una única estesa.

Aquesta nova víctima la van trobar al parc Manel Saderra, al Pla de l'Ametller, la zona del sud de la ciutat on van aparèixer els altres animals morts. Quan la policia el va recollir, encara era viu. El van dur al veterinari, però no el van poder salvar. Aquest gos s'havia escapat d'una casa del barri i, com que no se sap quin recorregut va fer, no es pot saber si el verí el va ingerir al parc.

La metzina que va provocar les sis primeres morts era aldicarb (un compost químic usat en herbicides i pesticides), que algú va camuflar dins d'unes boles de carn. A part dels que han perdut la vida, hi ha tres gossos més malalts, amb signes d'enverinament.

“Sobretot, que els amos de gossos els portin lligats perquè així els controlaran”, insistia ahir l'alcalde, Miquel Noguer, que va admetre “certa alarma” no només entre els propietaris de gossos sinó a la comunitat de l'escola del Pla de l'Ametller, atès el risc que alguna criatura petita agafi una de les boles enverinades.

Des de la setmana passada, uns cartells alerten dels fets. Arran del gos mort ahir, la policia va tornar a precintar el parc, per si hi queden restes de verí. La investigació la porten els Mossos d'Esquadra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia