Successos

Policial

La ‘maria' va al pediatre

Un metge va trucar a la policia per alertar que algú cultivava droga en un habitatge proper al seu despatx a Blanes

La fortor que desprenia la marihuana impregnava la consulta

166plantes de marihuana de diferents mides i amb un pes de 15 quilos, comissades

Els Mossos d'Esquadra van desmantellar un cultiu de marihuana en un pis de Blanes gràcies a l'avís d'un pediatre que passa consulta als baixos de l'edifici. El cas que va permetre desmantellar la plantació de marihuana arrenca ara fa un mes i mig. Abans de Nadal, els Mossos d'Esquadra de Blanes van rebre diversos avisos sobre la presència del cultiu. Els veïns d'un edifici del carrer Joan Carles I, entre els quals hi ha un pediatre, es queixaven que se sentia una forta pudor de marihuana. El metge, que té consulta als baixos del bloc, va explicar a la policia que la ferum li impregnava el despatx i arribava a ser molt molesta no només per a ell, sinó també per als seus pacients.

Punxava l'electricitat

Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per saber a quin pis s'estava cultivant droga. La recerca no només els va permetre trobar-lo, sinó també descobrir que el seu inquilí, per fer créixer la marihuana, s'havia connectat il·legalment a la xarxa elèctrica. De fet, el pis tenia donada la llum de baixa des del setembre i el detingut s'havia connectat directament a la xarxa de l'edifici.

Després de rebre l'autorització judicial, els Mossos van fer una entrada i escorcoll al pis el 2 de febrer. Durant l'escorcoll, els agents van trobar una habitació on hi creixien 166 plantes de marihuana de diferents mides. En total, tenien un pes de 15 quilos.

Per afavorir-ne el creixement, l'inquilí havia muntat tota la infraestructura que acompanya aquests tipus de cultius. A l'habitació, entre d'altres, hi havia diverses làmpades de calor, ventiladors, una estesa elèctrica i d'extracció de fums, sacs de sorra i fertilitzants. A més, perquè la llum del sol no entrés a l'habitació, l'home havia abaixat totes les persianes i havia tapat els vidres amb cartrons i paper d'alumini. Els Mossos van detenir el responsable de la plantació, un home de 47 anys, per un delicte contra la salut pública i un de defraudació de fluid elèctric. L'home va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia