Successos

El jutge torna a investigar l'alcalde de Santa Susanna

Accepta les acusacions del fiscal per delictes de prevaricació urbanística i malversació de béns públics

El PSC va fer les denúncies el mandat passat i Joan Campolier nega les irregularitats

El jutjat número 3 d'Arenys de Mar ha iniciat les diligències prèvies i cridarà a declarar en qualitat d'investigat l'alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier (AiS), arran d'una acusació del fiscal per dos presumptes delictes de prevaricació urbanística i un tercer de malversació de fons públics.

El fiscal de delictes urbanístics, Antoni Pelegrín –a instàncies de les denúncies presentades pel PSC el mandat anterior–, considera provat que Campolier va deixar que s'obrís al públic l'hotel Aquamarina després d'unes obres de reforma l'any 2013, tot i que hi havia un informe desfavorable de la direcció general de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat. El fiscal també l'acusa de no actuar en unes altres obres sense llicència que modificaven una part de l'estructura d'un altre establiment hoteler, el Florida Park, i finalment reclama la revisió dels comptes de la Fundació Privada Turística Santa Susanna, que el fiscal manté que en realitat es tractava d'un ens finançat íntegrament per diners públics.

Segons l'escrit del fiscal, en el cas dels dos establiments hotelers, malgrat que l'alcalde era plenament conscient que s'estava infringint la normativa urbanística en benefici d'uns privats, no va actuar “per restituir la legalitat alterada i no consta que es fes efectiva cap sanció per incompliment de la llei”. Pelegrín també recull que des dels hotels es va demanar al consistori una modificació del pla urbanístic de la zona hotelera que afavoria els seus interessos. La modificació, però, no va prosperar.

Finalment, el fiscal recorda que en la creació de la Fundació Privada Turística Santa Susanna consten, entre els socis fundadors, les societats propietàries dels hotels Aquamarina i Florida Park. En aquest darrer punt, Pelegrín considera que, “de facto”, la fundació era un ens públic, ja que es finançava majoritàriament per diners públics; per tant, s'havia de fiscalitzar com un ens municipal i els seus treballadors s'havien de contractar com a empleats del sector públic. Aquestes premisses, segons indica el fiscal, no es van acomplir en cap cas.

Procediments correctes

L'alcalde, Joan Campolier, va confirmar ahir que coneixia les acusacions, però va reiterar que el jutjat, de moment, només havia demanat documentació a l'Ajuntament relativa als fets que se li imputen. Campolier defensa la transparència de tot el procés exercit des de l'Ajuntament en el control de les obres fetes als dos hotels. “Quan el consistori va detectar irregularitats, es van obrir els expedients corresponents i els establiments hi van recórrer en contra”, afirma l'alcalde, que hi afegeix que “se'ls va condicionar la llicència d'obres a l'aplicació de les prescripcions fetes en un informe de la direcció general de Prevenció i Extinció d'Incendis”.

L'alcalde es qüestiona si el tancament de l'hotel Aquamarina al juliol, en plena temporada, era la decisió correcta. “S'havia de resoldre el contenciós interposat i l'informe dels bombers deixava clar que no hi havia cap risc greu per als clients”, insisteix. Pel que fa al Florida Park, Campolier explica que l'Ajuntament li va reclamar un aval econòmic en previsió abans no es resolgués el contenciós interposat per l'hotel després que l'administració li reclamés que desfés l'obra feta.

Quant a la fundació, l'alcalde de Santa Susanna comenta que es va crear perquè fes les funcions d'una regidoria de Turisme, “atesa la importància que aquest sector representa per a l'economia local del municipi”. Campolier assegura que l'arribada de la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (Arsal) va fer canviar el concepte de l'ens i va posar en dubte la seva funcionalitat. “La fundació ha anat auditant regularment els seus comptes i està en procés de transformació”, diu.

LA FRASE

Quan el consistori va detectar irregularitats als hotels, va obrir els expedients corresponents
Joan Campolier (AiS)
ALCALDE DE SANTA SUSANNA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.