Successos

Mor el vianant atropellat a Sant Joan de les Abadesses

La víctima tenia 86 anys i era veïna del municipi

L'accident es va originar dilluns, en un tram urbà de l'N-260

L'home travessava a tocar d'un pas de vianants, quan va ser envestit per una furgoneta

El veí de Sant Joan de les Abadesses que dilluns va ser víctima d'un atropellament va acabar morint poc després de produir-se el fatídic accident de trànsit. L'home, Esteve Canal Fajula, tenia 86 anys i era veí de la població. Els cossos d'emergències van rebre l'avís quan faltaven pocs minuts per a dos quarts de vuit de la tarda. Els fets es van desencadenar a l'altura del quilòmetre 104,9 de la carretera N-260, dins del tram urbà de Sant Joan de les Abadesses. Segons van informar fonts pròximes al cas, la víctima travessava a tocar d'un pas de vianants, quan va ser envestida pel conductor d'una furgoneta. El punt on va tenir lloc el succés és a prop de la benzinera que hi ha situada a la sortida nord del municipi. Fins allà es van desplaçar immediatament dues dotacions dels Bombers, quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i la policia local, que és el cos que ha assumit la investigació sobre les circumstàncies del sinistre. Els efectius dels bombers es van encarregar de prestar una primera assistència al ferit, que va quedar estès a terra com a conseqüència de l'impacte. Els sanitaris del SEM també li van practicar maniobres per intentar reanimar-lo però, malgrat els esforços, no van poder fer res per salvar-li la vida. D'altra banda, els agents van realitzar la prova d'alcoholèmia a l'home que anava al volant de la furgoneta, que va sortir negativa.

Des de principis d'any, s'han registrat deu accidents mortals a la xarxa viària de les comarques gironines. Quatre de les persones que hi han perdut la vida van sofrir un atropellament. El primer sinistre d'aquest 2016 es va originar el 4 de gener al nucli de Montfullà, al terme de Bescanó. La víctima era un veí de la localitat, de 38 anys i de nacionalitat marroquina. L'home es disposava a travessar la carretera N-141e, quan el xòfer d'un automòbil de la marca Dacia va impactar de manera accidental contra ell. Arran del cop, el vianant va caure i va quedar estès a la calçada. Es va donar la circumstància que darrere d'aquest primer vehicle circulava una noia de 32 anys amb una furgoneta. La conductora no va ser a temps d'esquivar la víctima i també la va atropellar. El vianant va ser traslladat en estat greu a l'hospital Josep Trueta de Girona. Va quedar ingressat a l'UCI, on va morir tres dies després. I, a part del cas de Montfullà i el d'abans-d'ahir al Ripollès, dos atropellaments més han ocorregut a Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia