Successos

Seguretat

Desterrats a la segona residència

Membres del clan dels Manolo que han hagut de fugir de la Mina pel crim d'un Baltasar es refugien a la segona residència de Platja d'Aro

Es confia que el desterrament duri només 50 dies perquè el vincle amb l'autor és llunyà

Una dotzena de persones dels més de 200 membres del clan dels Manolo que han hagut d'abandonar el barri de la Mina en compliment de la llei gitana, després que un jove del clan dels Baltasar morís apunyalat en un pub del Port Olímpic a mans d'un Manolo, han anat a complir el seu preceptiu desterrament a Platja d'Aro. En el seu cas, el desterrament els resulta relativament còmode, ja que s'han pogut instal·lar en una casa de segona residència que la família té en propietat en una zona residencial d'aquesta població de la Costa Brava. La presència dels desterrats va ser percebuda fa setmanes per la policia, perquè no era normal que en època d'hivern hi hagués tants cotxes aparcats d'una casa on com a molt hi havia un vehicle en dies comptats. Es van fer les comprovacions, que van determinar que els vehicles anaven a nom de gent amb el cognom Manolo, igual que el titular de la propietat. Pressuposant el lligam entre els nouvinguts de Platja d'Aro i l'èxode obligat del clan dels Manolo per l'assassinat d'un Baltasar, es va establir una discreta vigilància per evitar possibles represàlies o conflictes per la presència dels desterrats. Ja fa algunes setmanes i a Platja d'Aro no s'ha detectat cap problema de convivència ni seguretat, tot i que se sospita que algun membre dels Manolo residents a Platja d'Aro estaria al darrere d'uns furts en un supermercat d'un municipi veí. Les investigacions policials han permès determinar que els desterrats a Platja d'Aro tenen un vincle familiar llunyà amb el sospitós del crim –que va ser arrestat a Bilbao–, i per això és previsible que el desterrament se'ls aixequi passats cinquanta dies i puguin tornar a les seves cases de Badalona. La llei gitana es compleix amb rigor encara que no estigui escrita enlloc i mai es discuteix el desterrament del clan de l'homicida en casos d'assassinat. Els èxodes obligats es repeteixen cada cop que hi ha un crim entre clans. Per mencionar un cas recent: els Fernández Ortega de Figueres van haver d'abandonar les seves cases de Figueres i Santa Llogaia d'Àlguema quan un membre del clan va matar a trets Santiago Gabarre Sarrailh el dia de Tots Sants del 2013 davant el cementiri de Figueres. La llei gitana també inclou el dret de la família agredida a venjar-se de la família ofensora. Es considera una execució de la revenja gitana la mort a trets de deu cavalls i tres cabres propietat d'un familiar directe de Juan Fernández Cortés, l'home que va disparar els deu trets que van matar Gabarre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia