Successos

Sant Feliu de Guíxols gastarà uns 150.000 euros per posar càmeres

El municipi no vol quedar desprotegit tenint en compte que els pobles veïns ja en tenen en funcionament, cosa que fa que els malfactors vagin als que no en tenen

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols aposta per rejovenir la policia local (amb la convocatòria de noves places) i modernitzar-la tecnològicament a través d'un pla en què es preveu, en una primera fase, invertir uns 150.000 euros per instal·lar càmeres de seguretat al municipi que serveixin tant per al trànsit com per captar les matrícules de vehicles sostrets o sospitosos. L'alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, va exposar ahir en el seu discurs dels actes de la festa patronal de la policia que han d'afrontar els nous reptes sense quedar enrere en matèria de modernització, tenint en compte que els pobles del seu entorn, Santa Cristina d'Aro i Platja d'Aro, ja van un pas endavant. Aquestes dues poblacions disposen de càmeres de seguretat al carrer, que, segons les estadístiques, els donen resultats positius a l'hora de dissuadir els potencials delinqüents, que s'estimen més actuar en pobles sense videovigilància. Per això Sant Feliu té clar que ells no poden ser un oasi per als malfactors i aposten per les noves eines tecnològiques. Sense oblidar, tal com va remarcar el regidor de Seguretat, Jordi Vilà, resoldre el conflicte laboral que tenen obert amb la plantilla policial i que ahir un grup de paisà va escenificar davant del monestir (on es feien els actes oficials), en què van exigir que no se'ls retiri de la nòmina un complement específic de 369 euros. Una quantitat que l'Ajuntament creu que no els pertoca cobrar perquè era el complement per a una prolongació de jornada que actualment no fan. “Els agents tenen el dret i fins i tot l'obligació de defensar el sou. Hem de respectar la reivindicació i resoldre-la de forma civilitzada i sense malmetre el treball del dia a dia”, va manifestar el regidor de Seguretat. El cap del cos, Josep Miñarro, va definir la policia local com “el calaix de sastre” on van a parar totes les reivindicacions dels ciutadans i la va comparar amb el metge de capçalera en matèria de seguretat, el primer especialista que recull les dades per fer el diagnòstic de les misèries i virtuts de la societat. En l'acte es van distingir els agents que han complert 30 anys de servei i es van donar medalles pels serveis destacats. N'hi va haver també per als agents d'altres cossos per operacions de gran abast que es van centrar a Sant Feliu, com ara l'operació Bahia contra el tràfic de droga que fa fer la Policía Nacional, o l'operació Coure, contra els lladres de metall, que van fer conjuntament la Guàrdia Civil i els gendarmes. Tots amb el suport dels municipals.

LES FRASES

Altres municipis ja s'han modernitzat i nosaltres hem d'estar com a mínim al mateix nivell
Carles Motas
alcalde de sant feliu de guíxols
La policia local som com el metge de capçalera, que recull els primers indicis per al reconeixement
Josep Miñarro
cap de la policia de sant feliu

Trenta-una detencions i un accident mortal

La policia local de Sant Feliu, que ha complert 127 anys, va fer un repàs de la feina feta durant l'any passat, en què es van comptabilitzar un total de 21.988 serveis, dels quals 2.583 van ser col·laboracions amb altres organismes. Per alarmes disparades es van haver de mobilitzar 288 cops i van intervenir en 881 serveis en qüestions de medi ambient, la majoria per animals, sorolls, abocaments i residus.

Van aixecar 742 actes, la majoria per infraccions de les ordenances municipals, però també per consum de drogues i per inspeccions a comerços i indústries. Han fet 710 notificacions i citacions judicials. Com a policia de seguretat van actuar en 5.332 serveis, la majoria vigilàncies.

Durant el 2015 es van fer 31 detencions, tretze de les quals eren exclusives de la policia local i divuit es van fer en col·laboració amb altres cossos. En matèria de trànsit es van fer 1.260 denúncies i la grua va retirar 798 vehicles. La policia va intervenir en 313 accidents al municipi, un dels quals va ser mortal: l'atropellament d'un nen de nou anys per un vehicle tot terreny a l'avinguda Balears.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia