Successos

Viure l'antic costum de matar el porc, a la Cellera

La 43a Fira i Festa de la Matança arriba amb més varietats de tastets amb productes porcins

L'esperat dinar popular amb menú tradicional d'un dia de matança reuneix un miler de persones

La plaça de l'Estació de la Cellera s'omple de graelles, perols i centenars de persones. Arriba diumenge una nova edició de la Fira i Festa de la Matança del Porc, una ocasió per reviure l'antic costum de matar el porc per fer-ne embotits i altres aliments. L'acte estrella de la jornada és el dinar popular, obert a tothom i de pagament. Hi solen assistir unes mil persones i és una bona oportunitat per reviure l'àpat d'un dia de matança, sabors d'uns menjars tradicionals, entre aquests els fesols secs amanits amb greixons, el fetge amb mantellina i la carn a la brasa.

La jornada s'acompanya d'una Fira de Brocanters, amb diverses parades d'artesania i gastronomia; de la sortida i actuació dels geganters i grallers, i de la missa solemne de Festa Anyal. També són molt populars els tastets gastronòmics d'especialitats locals que es fan a la plaça i que es repeteixen després de l'èxit que van tenir l'any passat. Aquesta edició, però, hi haurà més varietats i uns afegits, el vi i el te (es fan de 12 h a
13.15 h). També s'aprofitarà la fira per anar formalitzant el grup de Les Cuineres del Pasteral. Així mateix, la mostra dóna espai als artistes locals. Hi haurà pintura, poesia, fotografia i demostració personalitzada de treball artesanal en fusta al voltant de l'església. Joan Novich oferirà una exposició basada en el seu particular gran museu històric i l'empresa Jardins i Llenyes la Cellera, SL, facilitarà una generosa mostra floral al carrer Dr. Codina i a la mateixa plaça. Finalment, també es podrà gaudir d'una exposició de les Brigades Internacionals, que celebren el vuitantè aniversari, i de sardanes amb la Principal de Banyoles.

Dades d'interès

Data: 13 de març

Lloc: plaça i centre
del poble

Més informació: www.lacelleradeter.cat

Ho organitza: Centre
Cultural Parroquial

Un referent de la cuina casolana de la Selva

J.P.

La matança de porc ha esdevingut amb el temps un referent en la cuina casolana a la comarca de la Selva. Es va iniciar l'any 1974 quan el Centre Cultural Parroquial va proposar cloure la temporada de teatre amb un dinar de germanor a la manera tradicional amb l'intent de recuperar el tradicional àpat familiar que es feia a les cases quan es matava el porc un cop l'any. Aquest fet era la garantia de poder menjar carn un cop l'any així com tenir greix per cuinar una bona temporada (Turismelacellera.com).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia