Successos

Mor dessagnat al carrer a Figueres i detenen el germà

El detingut, Manuel Rodríguez Gonzàlez, que va ser vist al costat del germà demanant auxili perquè l'assistissin nega que ell li fes el tall al coll que el va matar

Els germans discutien sovint

Un home de 49 anys, José Rodríguez González, va morir, ahir a la matinada, dessagnat per un tall al coll, al mig del carrer, davant mateix de casa seva, al número 42 del carrer Pere III, de Figueres. Els Mossos, que han trobat la possible arma del crim, han arrestat el germà de la víctima, Manuel Lolo Rodríguez Gonzàlez, de 53 anys, que nega que hagi matat el seu germà.

Els germans Rodríguez González compartien habitatge a l'entresòl 2a del bloc del número 42 i no era estrany, segons mantenen els veïns, que s'esbronquessin i s'esbatussessin per foteses, com ara pel futbol mateix, ja que eren aficionats d'equips diferents. Hi havia hagut queixes pels sorolls i cridòries que provocaven. Ahir, es van tornar a sentir crits, que alguns veïns asseguren que ja van començar a quarts d'onze de la nit i d'altres, més cap a l'hora de la mort d'en José, a quarts de dues. Segons testimonis, els germans Rodríguez van ser al bar cafeteria Cynthia, situat a pocs metres de casa seva, on ja haurien discutit, i després van anar a parar a casa seva, d'on sembla que un d'ells va sortir per la finestra i va anar a parar al carrer, deixant una reguera de sang a la paret. No era el primer cop que protagonitzaven una sortida per la finestra. Alguns testimonis relaten que van sentir cridar “et mataré”, sense precisar qui pronunciava les amenaces, i d'altres afirmen que algú va estar trucant al timbre de la casa dels Rodríguez cridant alguna cosa sobre un “deute de 100 euros”.

L'episodi que tots els testimonis més o menys relaten igual és que van veure José Rodríguez González estès al carrer, al lloc on solia aparcar la seva moto, amb una reguera de sang i el seu germà agenollat al seu costat i cridant: “José, germà, no te'm moris, no te'm moris”, i demanant a la gent que truquessin a una ambulància. Al costat de la víctima també s'hi van concentrar algunes noies del bar Cynthia.

Una ambulància del SEM va anar al lloc dels fets i va fer maniobres de reanimació a la víctima per intentar recuperar-lo, però no va ser possible salvar-li la vida i va morir al carrer, davant de casa. Llavors, es va activar el protocol judicial i es va cridar el metge forense per fer l'aixecament del cadàver. L'equip d'investigació dels Mossos i el fiscal, que van inspeccionar l'escenari, va comissar un estri de tall que es pressuposa que va ser l'arma del crim i van arrestar Manuel Rodríguez com a sospitós de l'homicidi. El detingut, que ahir encara no havia estat formalment interrogat pels Mossos, nega que sigui l'autor de la mort del seu germà. La seva versió apunta que un tercer home, que hauria anat a reclamar un deute, va ser qui va fer el tall mortal al coll al seu germà i que ell només va intentar auxiliar la víctima, José Rodríguez, que era empleat d'una empresa de tendals de Vilamalla.

Segons va explicar una veïna a l'ACN, Manuel Rodríguez, quan va veure que el seu germà era mort, va dir que la culpa era dels serveis d'emergència perquè havien tardat massa a arribar fins al lloc per auxiliar-lo.

El poeta no grava per moralitat

Els Mossos, abans de portar el detingut a disposició judicial, esperen a tenir els resultats de l'autòpsia que s'ha de practicar les properes hores a l'Institut de Medicina Legal i estan recopilant dades, possibles imatges i testimonis que ajudin a clarificar la seqüència dels fets que van acabar amb José Rodríguez mort al mig del carrer.

Un veí del bloc del davant, Josep Maria Frigola Serra, Jom Friser, un dels artífexs de la televisió digital Ventdelnord, va advertir, com tantes altres vegades, l'aldarull dels veïns i tenia a mà una càmera per enregistrar, però va optar per no gravar per convenciments morals, per evitar captar qualsevol imatge amb contingut violent. Frigola, que es declara poeta i hereu dels moviments pacifistes, considera la poesia una de les úniques armes per lluitar contra la violència. I ahir, quan va veure l'escena del veí caigut a terra, va optar per tancar la finestra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.