Successos

Els cargols s'apunten a la Fira de Campllong

La principal novetat de la 34a Fira Comarcal de Primavera és la primera edició de l'Encargola't

Els més petits tindran un parc lúdic de 900 m² amb molts actes

Campllong celebra aquest cap de setmana la 34a Fira Comarcal de Primavera, un referent dins el sector agrícola, ramader i multisectorial que combina a la perfecció tradició i modernitat. Un centenar d'expositors, una trentena d'activitats i una vintena de mostres i exposicions ocuparan els 40.000 metres quadrats d'una fira que pretén acostar el treball del camp i la vida de pagès a tots els visitants, uns 30.000 en les darreres edicions.

La principal novetat d'enguany és la primera edició de l'Encargola't, unes jornades gastronòmiques per promocionar el municipi de Campllong com a terra de cargols. Restaurants de Campllong i rodalies oferiran diferents tastets i plats cuinats amb cargols, així com un programa complementari amb diferents xerrades, tallers i degustacions. Així mateix, aquest any, els més petits també agafen protagonisme amb un espai lúdic infantil de 900 m² amb un munt d'activitats durant tot el dia (circuit d'aventura, un futbolí humà inflable, un trenet amb vies, tir al plat làser, multijocs, tallers...) Activitats, concursos i exposicions complementen l'oferta comercial de la fira. Destaquen les més tradicionals, com el concurs morfològic de vaques de raça frisona, amb la participació d'una setantena de caps de bestiar; el concurs de ramat i gos d'atura català; la tractorada, amb un centenar de tractors antics, o el 22è trofeu d'agility. Altres propostes són una mostra d'oficis artesans, la 16a Mostra de Bestiar, la 8a Exposició d'Aus de Raça o la 10a edició del concurs de ratafia.

Dades d'interès

Dies: 2 i 3 d'abril.

Més informació: www.campllong.cat

Amb trenet cap al Museu del Camp

J.P.

Una altra novetat de la fira d'aquest any és la visita al Museu del Camp de Campllong. L'organització habilitarà un trenet turístic, gratuït amb l'entrada de la fira, que traslladarà els visitants que vulguin de la fira al museu, en un agradable passeig d'uns deu minuts de durada per l'entorn rural de Campllong. El museu va néixer va vuit anys amb la finalitat de conservar i difondre el treball del camp i la vida de pagès de l'entorn i deixar testimoni de l'estreta relació entre les persones, els animals i la terra. De moment només és visitable durant les diferents jornades de portes obertes que es fan durant l'any i disposa d'un fons de més de mil peces catalogades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia