Successos

“Ens va fer la sensació que s'improvisava”

Els passatgers van sortir de la terminal del TAV de Girona travessant una de les plantes en obres de la futura estació d'autobusos

”Els viatgers vam estar tranquils. No hi va haver queixes ni cap moment de desesperació, tot i que ens va fer la sensació que improvisaven la manera com vam acabar sortint a l'exterior.” Entre els usuaris de l'estació del tren d'alta velocitat (TAV) de Girona que dimarts van ser desallotjats de la terminal per un espai que està en obres hi havia l'actor David Planas, veí de Celrà. Quan es va trobar l'incident, venia de Barcelona, on havia pujat en un comboi procedent de Madrid. “Tal com estava previst, vam arribar a Girona a un quart de sis de la tarda. Vam baixar a l'andana i, en el moment que ens disposàvem a marxar, el personal de l'estació va barrar les portes automàtiques que hi ha just abans dels escàners del control d'accés. Els treballadors ens van comunicar que ens havíem de quedar allí perquè els Mossos d'Esquadra havien tancat les instal·lacions per motius de seguretat.” Com que no els van oferir més detalls, explica que molts passatgers van intentar obtenir més informació amb el mòbil, a través d'internet. “Per la immediatesa de les xarxes socials, vaig veure que diversa gent entrava a Twitter. Jo vaig piular que no podíem sortir per seguretat i vaig preguntar si algú en sabia res; i de seguida també vaig escriure als mitjans de comunicació i a un regidor de l'Ajuntament per fer-los la consulta. Al cap de poc, ja vam veure que circulava la notícia que s'havia detectat una maleta sospitosa i que la policia l'estava revisant.” Dins el recinte del TAV, aquest grup hi va estar entre quinze i vint minuts. Planas detalla que després van venir dos mossos, acompanyats dels empleats, i els van indicar per on havien d'abandonar la terminal. Van passar per una porta que els va connectar a una zona en obres, ja que van anar a parar a una de les plantes en construcció de la futura estació d'autobusos. Van creuar tot aquest espai subterrani, que és al mateix nivell d'on acabaven de venir. I, al final, van pujar per una rampa que dóna al carrer, a la zona de l'antiga plaça Europa. Els viatgers consideren que la manera com es va decidir per on havien de sortir va ser bastant espontània, però hi afegeixen que “almenys va ser una evacuació calmada i sense esveraments”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia