Successos

Uns xais devoren les flors del cementiri d'Arenys de Munt

Una desena d'animals que es van esgarriar del ramat que acostuma a pasturar-hi pels entorns en van malmetre la vegetació dels parterres

L'Ajuntament reclama a l'amo 200 euros en desperfectes

El recinte del cementiri d'Arenys de Munt està obert al públic des de les vuit del matí fins a les set de la tarda. L'enterramorts només s'encarrega d'obrir i tancar la porta però no en fa la vigilància. Per això, ni es va adonar que alguns dels xais i cabres del ramat van entrar dins el cementiri fa un parell de setmanes. “Sí que vaig veure que pasturaven pel camí de pujada, però no és estrany”, explica. Al cementiri s'hi arriba pujant un turó envoltat de boscos per on acostuma a enfilar el ramat de l'Antoni Soler, el pastor del poble més conegut amb el sobrenom d'en Pitxon, que té a al capdamunt de la riera el tancat amb 200 ovelles. No és estrany veure el seu bestiar pasturant pels entorns del poble fent el recorregut cap als boscos del Montnegre i el Corredor.

Jardins cuidats

Els qui primer es van adonar dels desperfectes als parterres del cementiri van ser els encarregats del manteniment de la jardinera del cementiri que es fa des del servei del CEO de la Fundació Maresme. Precisament, coincidint amb la diada de Tots Sants, van ser els encarregats de remodelar els parterres instal·lant-hi per primer cop sistemes de reg i replantant arbustos i plantes als espais de la part més antiga del cementiri. Va ser en aquesta zona més ombrívola del cementiri on els animals van pasturar trepitjant les heures sembrades i es van menjar les flors dels testos. “Les flors de plàstic segur que ni se les van mirar. Són cabres, però no ximples”, va ironitzar el regidor d'Espai Públic, Àngel del Castillo.

Des de l'Ajuntament, a partir de l'informe emès per la regidoria de Medi Ambient es van posar en contacte amb el propietari del ramat que va reconèixer que el grup d'ovelles es deuria esgarriar del ramat gran en pujar cap a Subirans. Segons el regidor, també han comunicat al propietari el cost dels desperfectes, valorats en uns 200 euros, per poder replantar el que s'hagi malmès.

LA FRASE

Les flors de plàstic segur que ni se les van mirar. És clar, són cabres, però no ximples
Àngel Castillo
regidor d'espai públic (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia