Conserves, a la Fira de la Llavor, a Roda
La Fira de la Llavor Tradicional de Roda de Ter celebra la quarta edició aquest cap de setmana totalment consolidada, ja que s'ha convertit en una efemèride important al calendari local. L'edició d'aquest any es fa amb la col·laboració molt especial de la Universitat de Vic-UCC; els gastrònoms Pep Palau i Pep Salsetes; el cuiner Ignasi Camps; la Laia Pont i la Natàlia Nicolau, autores del llibre Formatges. Els millors 50 de Catalunya; la Cooperativa Arreu; la Fundació Humana; el permacultor Arnau Riba, i el Rondallaire. Diumenge es durà a terme la fira pròpiament dita, amb diferents espais relacionats amb els productes agroecològics, artesanals i de proximitat, com l'espai d'intercanvi de llavors i derivats; el Fira't, un mercat amb parades de venda de planter i plantes; l'espai Aprèn, destinat a xerrades, i el Gaudeix, amb tallers i activitats diverses. Una de les novetats d'aquest any és el concurs de conserves, d'hortalisses, fruita i bolets. Els cuiners no professionals en poden portar a la fira per tal que un jurat, format per Ignasi Camps i Pep Palau, les pugui tastar i valorar. L'altra novetat són els tres tallers monogràfics previs a la mostra, que ja s'han dut a terme. Firadelallavor.cat.