Successos

Redirecció dels rastrejos amb bons coneixedors de la zona

“Amb l'helicòpter no l'hauríem trobat. Gràcies a les indicacions dels voluntaris que ens han guiat a aquells indrets on es fan les plantes que ell recollia l'hem pogut localitzar.” Segons el cap de guàrdia dels bombers de la regió de Girona, Ferran Garcia, el coneixement de la zona que van aportar veïns de la Vall d'en Bas i de Sant Feliu de Pallerols, així com excursionistes garrotxins, va ser clau a l'hora de delimitar millor l'àrea de recerca de Llorenç Comas, que durant les primeres hores es va focalitzar entre el nucli de Sant Feliu de Pallerols i el coll d'Uria. Els familiars van informar que o bé podia haver anat a buscar múrgoles o bé herbes remeieres i, especialment, orella d'ós. En el primer cas, els veïns van indicar que sobretot es troben bolets als torrents que hi ha a la zona del coll d'Uria i, si es tractava de les herbes, creixen a les cingleres del paratge de la Salut –finalment, van localitzar el cos al clot de l'Infern, en aquest segon indret.

Ja abans-d'ahir a la tarda, per intentar estrènyer el perímetre de la recerca, els efectius van trencar un vidre del darrere de la furgoneta de Comas per determinar, a partir de les pertinences que havia deixat al cotxe, si podia haver anat a prop o lluny. Una cinquantena de voluntaris es van mobilitzar a partir de dilluns a la tarda i no van parar fins a trobar-lo. S'hi van bolcar de ple els jugadors i la junta directiva del Club Poliesportiu Santa Pau, familiars i amics de Comas, integrants de la colla excursionista de la GECA de la Vall d'en Bas, l'equip de muntanya Batec Garrotxí, també l'alcalde de la Vall d'en Bas, Lluís Amat, i particulars que es van voler afegir al dispositiu, coordinat des d'un annex del pavelló poliesportiu de Sant Esteve d'en Bas, on es va traslladar després que durant la nit el centre de control s'establís al coll d'Uria. Per pentinar el terreny, es van organitzar en grups d'entre tres i cinc voluntaris, acompanyats per un bomber o un mosso.

La pluja que va caure va fer més dificultoses les tasques i, a més, va impedir que un helicòpter participés en l'operatiu. Un cop localitzat el cos, la pluja va remetre i això va permetre a un helicòpter d'emergències traslladar-lo des del coll d'Uria fins al camp de futbol dels Hostalets d'en Bas, on va ser recollit pel furgó funerari. L'home va ser trobat a 1,7 km d'on havia deixat el vehicle, on hi ha un desnivell d'uns 260 metres. Diverses persones relacionades amb la família van expressar la seva consternació pel fatídic succés. Entre elles, el president del Club Poliesportiu Santa Pau, Joan Padrosa, va transmetre el seu condol en nom de l'entitat: “No hi ha paraules. En Llorenç era un home molt tranquil i afable; una persona molt estimada per tots nosaltres.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia