Successos

Un sopar amb “eufòria excessiva”

L'exassessora d'Unió diu que Torramadé li va fer “tocaments insistents” i li va “destrossar la vida en cinc minuts”

Els comensals afirmen que no van veure res estrany

“Fàbregas em va comentar que tothom ho havia vist i se'n parlava”

Un àpat distès, amb molta eufòria entre els assistents i sense que veiessin que es produís cap situació escandalosa. En la seva declaració ahir als jutjats, deu dels comensals que el 8 de novembre del 2012 al vespre van compartir taula amb l'aleshores president de la Diputació de Girona i alcalde de Salt, Jaume Torramadé, i amb l'exassessora d'Unió Minerva Amador, van descriure així l'ambient del sopar que van celebrar al restaurant El Teatret, coincidint aquella nit amb l'inici de la campanya electoral pels comicis al Parlament de Catalunya. La vetllada, però, no hauria transcorregut amb normalitat de manera unànime, ja que ahir dijous es va iniciar als jutjats de Girona la vista pels presumptes tocaments que Minerva assegura que Torramadé li va fer durant el sopar. Va encetar la tanda de declaracions la mateixa Amador, després que l'advocat de Torramadé, Manel Mir, sol·licités que el seu representat ho fes en últim lloc. La jutgessa del penal 5 va acceptar la petició i va establir, finalment, que el seu interrogatori es dugui a terme avui al matí.

Amador, que en l'època dels fets era presidenta local d'UDC a Salt i càrrec de confiança del partit a la Diputació de Girona, va relatar que, abans de viure aquest incident amb Torramadé, la relació que havien tingut “sempre havia sigut professional, cordial i bona”. Durant aquell sopar de partit, no obstant això, considera que l'actuació de Torramadé li va “destrossar la vida en cinc minuts”. En la major part de l'àpat no va estar al costat de l'exalcalde de Salt, si bé just abans de les postres va sortir a fumar amb un grup de dones i, quan va tornar, s'havia produït un moviment de cadires. En quedava una de buida al costat d'ell, i s'hi va asseure. Van començar a parlar del míting que estava previst en unes hores i, mentre conversaven, Amador va sostenir ahir que l'acusat li va fer un primer fregament al pit. No hi va donar importància i es va pensar que “havia sigut involuntari” perquè ell “gesticulava molt”, però les grapejades que hauria notat després van ser “insistents”. Va especificar que li va fer tocaments en dues ocasions als pits, als genolls, a la cuixa, li va acariciar la cara i, fins i tot, hi va haver un moment en què li va pujar la mà dels genolls fins als genitals. La denunciant afirma que mentre es donava aquesta situació Torramadé li insistia que formés part de la llista de CiU a Salt que ell mateix encapçalava –un oferiment que Minerva va declinar– i que també li va dir, amb paraules textuals: “Tu pots ser el que vulguis al poble, princesa.”

Un cop van anar a l'enganxada de cartells, Minerva subratlla que Torramadé la va tornar a incomodar agafant-li fort la mà i ella va buscar protecció amb el llavors regidor de CiU a Salt Robert Fàbregas. “Li vaig explicar el que havia succeït i li vaig demanar que, quan pogués, em portés a casa. Em va respondre que tothom ho havia vist i que alguns dels comensals ja havien fet comentaris sobre el tema.” Fàbregas, en canvi, va reiterar ahir que no va veure ni intuir cap comportament estrany entre Torramadé i Amador i va desmentir que, durant el trajecte de tornada amb el cotxe, haguessin parlat del sopar, sinó que Minerva li va mencionar que havia tingut “greus problemes econòmics”. En la mateixa línia, tots els comensals que van declarar com a testimonis van negar que haguessin presenciat els tocaments. Només l'exalcalde de Bescanó Xavier Soy va manifestar primer que no va veure cap tipus de contacte corporal entre ells, si bé després va recordar que “Torramadé li va tocar el canell a Amador”. Va matisar, però, que no li va semblar un gest de caire libidinós. “Hi havia una eufòria excessiva, com passa en aquests sopars. També és impossible que jo radiés la situació com si fos un partit de futbol. El que es va fer públic en aquell moment no s'ajustava gens al que va passar. És la pura veritat.”

LES FRASES

El primer fregament creia que havia sigut involuntari perquè ell gesticulava molt, però després va persistir
Minerva Amador
denunciant
En el trajecte de tornada a casa, la Minerva no em va comentar res de suposats tocaments
Robert Fàbregas
exregidor de ciu a l'ajuntament de salt
Torramadé li va tocar el canell. No hi va haver cap gest, però, que em semblés de caire libidinós
Xavier Soy
exalcalde de bescanó (ciu)

Marta Madrenas: “Em va fer sentir incòmoda”

G. Pladeveya

Un cop els càrrecs i militants de CiU van acabar el sopar, es van dirigir al restaurant +Cub de Girona per fer el míting de penjada de cartells que donava el tret de sortida a la campanya. Allí, l'exalcalde de Salt va coincidir amb l'actual alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, qui ahir va declarar que ell li va posar la mà a la cintura i la va fer sentir “una mica incòmoda”. Va matisar que no va ser una insinuació, tot i que instants després va precisar que no sap fins a quin punt aquell contacte va ser libidinós. “En altres ocasions havia vist correcte Torramadé. Aquell dia estava en una situació de molta eufòria. Em vaig apartar i aquí es va acabar tot.” Represa en aquest punt, l'advocat de la defensa, Manel Mir, va introduir un aclariment que va fer Madrenas en la fase d'instrucció, quan va assenyalar que creia que “ni Torramadé es va adonar del seu acte”. A banda, van prestar testimoni l'exassessor d'UDC Fidel Rincón i el cap de protocol de la Diputació de Girona, Josep Maria Amargant, els quals no eren al sopar, si bé es van reunir amb Amador i el seu marit dies després. Amargant recalca que Amador no volia tornar a la feina, pretenia que la deixessin tranquil·la, i el matrimoni va demanar diners en concepte de liquidació, quantificant-ho en 50.000 euros. Amargant també ratifica que Soy, Fàbregas i el regidor de Salt Josep Valentí li van dir que havien presenciat “els incidents” durant el sopar, cosa que tots tres desmenteixen. Els altres comensals que neguen els tocaments són Anna Fusté, Rosa Pórtulas, Fanny Carabellido, Albert Casellas, Anna Coll, Marcos Martínez i Glòria Pàmies, qui ahir va emfatitzar que, si hagués vist res estrany, “li hauria dit quatre coses ben dites a Torramadé”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia