Successos

Jutgen els amos d'un laboratori de droga al centre de Figueres

Demanen penes d'entre quatre anys i mig i disset anys de presó per als acusats

A l'Audiència de Girona va començar ahir un judici que durarà quatre dies en què s'asseuen al banc dels acusats quatre sospitosos d'haver traficat amb grans quantitats de droga. Els quatre processats tenien fins i tot un laboratori al centre de Figueres. El ministeri fiscal demana penes d'entre quatre anys i mig de presó i disset anys i quatre mesos per a Pascal Matos Linares, Juan Miguel Saavedra Márquez, Kader Mersali Linares i David Pascal Kamel Negache, que es dedicaven presumptament al tràfic de drogues i que van ser detinguts a l'Alt Empordà.

Segons la versió del fiscal, la investigació va començar quan Mersali es va escapar el 26 de gener del 2011 d'un control de la policia francesa que estava muntat al peatge del Pertús i, mentre fugia, va tirar a fora de l'automòbil un paquet que contenia 23.250 euros. Entre les seves pertinences, a més, els agents hi van trobar una clau i un comandament a distància d'un pis situat al número 3 del carrer Joan Reglà de Figueres. El pis s'empraria per elaborar estupefaents i distribuir-los posteriorment.

Material comissat

En aquest pis, la policia hi va localitzar gairebé 10 kg de cocaïna, haixix, 88.000 euros, una màquina de comptar bitllets, una balança de precisió, un rebut de l'enviament de 2.500 euros a Colòmbia, una caixa amb 40 projectils i el maletí d'una pistola. Així mateix, en un traster de davant del pàrquing, hi van decomissar tres carregadors d'armes, un altre maletí d'una pistola i 45 projectils; i catorze dies després van inspeccionar un traster cobert al mateix edifici, on es va descobrir un laboratori per tallar i manipular la droga. D'altra banda, el 7 de gener del 2013 la Guàrdia Civil va aturar en una àrea de servei de la Jonquera un Mercedes en què viatjaven Kamel, Matos i David Pascal. Al maleter hi transportaven 30 paquets d'haixix, que haurien tingut un valor al mercat il·lícit de 46.677 euros.

Un dels acusats, David Pascal, està pres a l'Estat francès, i l'Audiència de Girona ha decidit declarar-lo en “rebel·lia” i continuar el judici sense ell. Un fet que l'advocat Carles Monguilod assegura que crea indefensió al seu client –Pascal Matos–. Les defenses dels acusats –on també hi ha els advocats Joaquim Bech de Careda i Carlos Ruiz– també han demanat la nul·litat de l'entrada i escorcoll del pis perquè l'ordre no està prou motivada. El magistrat resoldrà en sentència la petició, i si donés la raó als lletrats quedarien també anul·lades totes les proves posteriors que s'han aconseguit, i s'haurien de retirar les acusacions contra els processats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia