Successos

Presó per al camioner que va assaltar dos vianants a Girona

El sospitós reitera que tan sols va cometre un dels robatoris, i que ho va fer drogat i begut

Una de les víctimes continua a l'hospital debatent-se entre la vida i la mort

Juan Carlos Canel, el camioner de 25 anys detingut pels brutals atacs a dos ancians a Girona ja és a la presó. El jutjat d'instrucció número 2 va decretar ahir la mesura després de les proves aportades per l'equip d'investigació dels Mossos d'Esquadra i d'escoltar la seva declaració. Assistit per la seva advocada Núria Angulo, Juan Carlos Canel manté el que ja va declarar davant dels Mossos: confessa que va assaltar la dona de 76 anys, però en canvi nega que ho fes amb l'ancià de 82 anys. Diu que ho va fer passat de voltes, que anava drogat i begut. El jutge li imputa dos delictes de robatori amb violència amb resultat de lesions greus.

Aquest diari ja ha anat informant diàriament i en exclusiva de com avançava la investigació, però ahir ja la va desvelar oficialment en roda de premsa el cap de la unitat d'investigació dels Mossos, Josep de Monteys. Els fets es remunten al dia 16 d'abril, quan el conductor es va aturar a Girona i va estacionar el camió a la zona dels cinemes Ocine. Segons va relatar ell mateix a la policia, es va passar tota la nit voltant per locals nocturns, i així va continuar també el diumenge. Quan se li van acabar els diners, llavors va cometre els assalts als vianants. La primera de les víctimes va ser l'home, que va ser interceptat a les nou del vespre quan es disposava a entrar al seu domicili al barri de Sant Narcís. “El va colpejar brutalment a la cara un parell de vegades fins que va caure a terra”, diu De Monteys. Un cop abatut, li va treure la cartera, on duia uns 120 euros. Tres quarts d'hora més tard, l'home va cometre el segon assalt i va deixar inconscient i malferida la dona. El botí: la bossa de mà amb la documentació, un mòbil i sis euros.

Pel que fa a l'estat de les víctimes, el cap d'investigació dels Mossos va mostrar la seva satisfacció per l'evolució de l'home, però en canvi gens ni mica per la de la dona: “Estic content perquè ja han donat d'alta l'home malgrat que l'han d'operar en breu, però en canvi ella continua ingressada encara inconscient i en estat molt greu.”

De Monteys reconeix que es tracta d'uns fets gens habituals per la desproporció per robar una bossa de mà. “No és habitual, per no dir que no ens havia passat mai un tipus d'agressió tan brutal per robar una bossa.”

Un equip exclusiu per a ell

Arran d'aquests fets es van incrementar la vigilància policial per la zona i es va crear un grup específic format per especialistes de l'àrea d'investigació criminal en robatoris violents i homicidis (AIC), i alhora investigadors de l'ABP del Gironès. “Ha estat una investigació curta, però molt intensa –reconeix Monteys–, en què hi ha hagut una gran dedicació dels investigadors; molts d'ells han dormit poques hores i no han tingut dies de festa perquè el seu objectiu era detenir aquesta persona.” Gràcies a aquesta investigació i al fet que el lladre va fer servir el telèfon mòbil de la dona, se'l va poder localitzar.

L'operatiu per detenir-lo es va muntar a l'AP-7 el dia 27 d'abril, quan els Mossos van tenir coneixement que l'home passaria amb el camió per la demarcació. En l'entrada i registre al seu domicili i al vehicle se li va trobar el telèfon mòbil de la víctima i la jaqueta de marca Nike que duia el dia dels assalts. Segons Monteys, la investigació continua oberta “ja que no se sap si són uns robatoris puntuals o si era una praxi habitual en ell”.

En tot cas, per ara, no es té constància d'altres fets similars a les comarques gironines ni a la resta de Catalunya. “No creiem que sigui un delinqüent que planifiqui els seus atacs. Segurament aquell dia es va posar la mà a la butxaca, va veure que no tenia diners, i va cometre els assalts”, diu De Monteys, que assegura que el detingut té antecedents policials, però per conducció temerària.

LA FRASE

No és habitual, per no dir que no havia passat mai, un tipus d'agressió tan brutal per robar una bossa
Josep De Monteys
CAP D'INVESTIGACIÓ DELS MOSSOS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia