Successos

Detenen un veí de Santa Pau que es va accidentar conduint begut

Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Santa Pau que va tenir un accident mentre conduïa borratxo. Els fets van tenir lloc dissabte passat, cap a tres quarts d'onze de la nit, quan l'home, de 59 anys, va sortir de la via amb el seu cotxe al quilòmetre 7 de la GI-524, dins el terme municipal de Santa Pau. El conductor va resultar il·lès, però quan els mossos van arribar al punt del sinistre es van adonar que presentava símptomes evidents d'haver agafat el volant begut. Els agents li van fer la prova d'alcoholèmia, que va donar una taxa d'1,14 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, és a dir, que superava amb escreix fins a quatre vegades el límit màxim permès (0,25 mg/l) i gairebé duplicava el límit penal (0,60 mg/l). Els agents van detenir el veí de Santa Pau per un delicte contra la seguretat del trànsit pel fet de conduir sota els efectes de l'alcohol i l'home va passar la nit als calabossos. El detingut, que no tenia antecedents, passarà a disposició judicial quan se li requereixi.

Canvis en els protocols

A causa del sinistre de Pont de Molins –en què van morir set persones l'abril passat– i del que va ocórrer al gener a Fornells de la Selva, en què va morir una jove després de tenir un accident provocat per un conductor begut i amb el carnet retirat, el conseller d'Interior, Jordi Jané, es va comprometre a estudiar una nova normativa, protocol o fórmula per evitar que aquests successos es repeteixin. S'està valorant retenir els conductors beguts durant unes hores a la comissaria per reduir al màxim les probabilitats que causin un accident.

En el cas de la temeritat del conductor que va costar la vida a Laura Fernández, la noia de 25 anys de Cornellà del Terri, aquest conductor –Francisco Javier Medina Muñoz, de 42 anys i veí de Sant Feliu de Guíxols– ja havia provocat abans un altre accident a Cassà i havia fugit. Els Mossos, però, el van localitzar, li van immobilitzar el vehicle i li van retirar el carnet quan van comprovar que anava begut. Malgrat això, tres hores després va provocar un segon accident, que va causar la mort de Laura Fernández.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.