Successos

trànsit

tribunals

Condemnen el jove que va envestir un motorista

Li imposen una pena de tres anys i mig de presó per un homicidi imprudent

Lluís Busquets Ferrés, el jove de Besalú que conduint borratxo i a gran velocitat va atropellar mortalment un motorista a Girona, ha estat condemnat a tres anys i mig de presó per un delicte d'homicidi imprudent. L'home no podrà agafar el cotxe durant una llarga temporada, ja que la jutgessa del jutjat penal número 5 de Girona li ha retirat el carnet durant sis anys. Segons s'ha provat, els fets van tenir lloc el 6 de novembre de 2014 pels volts de dos quarts de set del matí. Busquets, que va agafar el cotxe després d'haver pres begudes alcohòliques, conduïa un Seat Ibiza a “alta velocitat“ pel carrer de Barcelona en direcció a la plaça del Marquès de Camps de Girona.

Un impacte “violent”

Va fer una maniobra d'avançament pel carril dels vehicles que s'incorporen a l'estació d'autobusos sense adonar-se que en aquell moment hi havia, aturat, un motorista en el semàfor, en vermell. La víctima, Ramon Ternero Gómez, de 27 anys, circulava amb un escúter. El vehicle de Busquets va impactar “violentament” contra la moto, fet que va projectar el conductor uns 36 metres. Segons el text de la sentència, Busquets, en comptes d'aturar-se, va continuar circulant fins a l'encreuament del carrer de Pare Claret. Allà va ser detingut per la Policia Municipal de Girona, que el va sotmetre a la prova d'alcohol, en la qual va donar 0,93 mil·ligrams per litre d'aire expirat, molt superior al límit penal, fixat en 0,60.

Un agent dels Mossos d'Esquadra que es dirigia a la feina i un altre de la Policia Municipal que feia la ronda van descobrir, estès a terra, el motorista, que no tenia pols. El van anar a atendre i van trucar als sanitaris i als cossos policials. Els dos agents van mirar de reanimar-lo amb el desfibril·lador. Més tard van arribar sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), però les lesions eren tan greus que no es va poder fer res per salvar-li la vida.

El fiscal demanava quatre anys de presó per homicidi per imprudència i conducció sota la influència de l'alcohol. L'advocat Benet Salellas, que exerceix l'acusació particular en nom de la família de la víctima, elevava la petició a vuit anys, ja que també l'acusaven d'omissió del deure de socors. Però finalment la sentència l'absol d'aquest delicte perquè immediatament després de l'envestida la víctima ja va rebre ajuda de tercers i “no estava desemparada”. Assistit per l'advocat Carles Monguilod, Busquets va manifestar durant el judici que aquella nit havia consumit “deu o onze begudes alcohòliques”, i que no recordava a quina velocitat circulava. “Tirava recte i vaig xocar. Vaig escoltar l'impacte, però no vaig veure què hi havia davant.”

La sentència no és ferma i, en un termini de deu dies, s'hi pot interposar recurs d'apel·lació davant l'Audiència de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia