Successos

L'institut va actuar bé en el cas de la violació

El centre de Mataró va alertar la mare d'“indicadors de risc” en la jove

L'expedient que va encarregar l'Ajuntament de Mataró per aclarir què va passar en el cas de la menor discapacitada que hauria estat violada conclou que l'institut Miquel Biada, on estudiava la jove, va actuar de manera correcta d'acord amb els protocols de protecció de la infància i l'adolescència. El document assenyala que des del centre es va advertir la mare de la presència de determinats “indicadors de risc”, com ara situacions d'absentisme escolar, un ús inadequat de les xarxes socials o retards en la tornada a casa, així com als serveis socials de Premià de Mar, el municipi de residència de la víctima. Segons l'informe, el “treball continuat amb la família i la resta d'agents que intervenen en el seguiment de la menor va facilitar que la mare pogués ser coneixedora dels fets” i acabés cursant la denúncia corresponent. Tot i això, l'informe també fa un seguit de recomanacions de caire administratiu i proposa la millora de la comunicació interna entre els Mossos d'Esquadra i la policia local i entre els centres educatius i l'Ajuntament.

L'alcalde de Mataró, David Bote (PSC), va assegurar ahir que posarà el cas sobre la taula en la junta local de seguretat vinent amb l'objectiu de millorar aquesta coordinació, però va reconèixer que l'aplicació d'aquestes recomanacions no hauria pogut, igualment, impedir l'agressió sexual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia