Successos

societat

successos

Els estafadors de l'asfalt arriben a Olot i la policia els atrapa en plena feina

La Policia Municipal els va identificar i els va comissar un camió que se sospita que és robat

Van cobrar 6.969 euros per asfaltar el camí d'un mas

Una de les bandes que estafen la gent cobrant-los preus abusius per obres d'asfaltatge pèssim va arribar dilluns a Olot i va ser atrapada per la policia en plena feina d'enquitranar un camí al costat de la carretera de Riudaura. La brigada, formada per vuit homes romanesos, va acabar la feina i va presentar una factura de 6.969 euros, que els amos del mas Coll van pagar sense posar-hi cap inconvenient, ja que era el preu que havien pactat; conscients, però, ara que si la policia i els Mossos no haguessin aparegut els haurien exigit uns preus molt més elevats dels que havien pactat. Un sistema de coacció habitual d'aquests grups, que algunes vegades fins i tot cobren un avançament i no enquitranen ni un metre.

Dilluns al matí es va presentar un home al mas Coll, situat a uns 200 metres de la carretera de Riudaura, i els va explicar que tenien un excedent de quitrà de les obres de l'autopista, que s'havia de gastar abans que es fes malbé, i que els oferien d'asfaltar el camí d'accés a la casa a un preu assequible. L'amo de la casa, un home gran, va sospesar l'oferta que li feien i la va acceptar pensant que li aniria molt millor per sortir a caminar tenir el camí enquitranat.

L'empresari de l'asfalt va marxar amb l'encàrrec i va dir que ja tornaria amb la maquinària i el personal per fer l'obra. Els de la casa van pensar que tardarien uns dies. Però al cap de poca estona ja van veure que hi anaven tota una brigada de nou homes amb un camió, carregat de quitrà, una excavadora petita, una furgoneta, dues piconadores i un cotxe i es posaven a treballar. Però mentre treballaven, a molt bon ritme, segons van constatar els habitants del mas Coll, van començar a arribar vehicles de la policia local i dels Mossos. Van permetre que la brigada acabés la feina, però van identificar tots els operaris, que van presentar documentació romanesa, i van descobrir que un d'ells tenia una detenció per un cas d'estafa de la Guàrdia Civil de Múrcia. El capitost de la brigada, que no havia tingut cap problema per fer els tràmits de contracte de l'obra, va mostrar grans dificultats per entendre's amb la policia, fent veure que només sabia parlar romanès.

Camió comissat

Un cop identificades les persones, la policia també va inspeccionar els vehicles, alguns de matrícula alemanya i algun altre amb matrícula francesa. D'aquesta manera van descobrir que el camió més gran tenia un número de bastidor que no es corresponia amb la matrícula i, davant la sospita que es podria tractar d'un vehicle robat, la policia se'l va endur al dipòsit municipal de vehicles. La resta de maquinària, tot i que de dubtosa procedència, es va quedar als voltants del mas Coll, però ahir ja se l'havien endut.

Porta la factura

El cap de la brigada va anar ahir al matí a portar la factura de la feina d'haver enquitranat 480 metres quadrats: 5.760 euros, que sumant-hi el 21% d'IVA (1.209 euros) donava un total de 6.969 euros. L'amo del mas va considerar que era el preu just i li va pagar la factura, que anava a nom de Craig Monteith, que curiosament es correspon amb el d'un famós espia que l'FBI va infiltrar en àmbits islamistes. L'empresa d'asfaltatge en realitat es correspon amb una de venda de calçat. Però al mas Coll ningú se sent estafat. Els han enquitranat el camí amb una rapidesa que no s'imaginaven. Això sí, tenen clar que l'aparició de la policia va ser proverbial perquè no els acabessin estafant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia