Successos

oci

agressions

Malgrat demanarà als Mossos més vigilància a la zona d'oci del passeig

La segona agressió a un jove a l'exterior de la discoteca Tropicana fa disparar les alarmes

S'obrirà una acta a l'establiment per controlar-ne l'activitat

L'agressió dissabte passat a dos joves, un dels quals va ser apunyalat de gravetat a l'abdomen, a Malgrat de Mar ha fet disparar les alarmes al municipi. És el segon cas en sis mesos de baralla violenta que acaba amb ferits i que té com a escenari els entorns de la discoteca Tropicana, al passeig Marítim, punt central de la zona d'oci de la població. L'Ajuntament ha condemnat enèrgicament els fets i ha destacat que hi haurà “tolerància zero” respecte a aquests tipus d'incidents. “Un cas és condemnable però pot ser casual, dos són intolerables i no permetrem que el nostre municipi es converteixi en escenari habitual d'actes violents”, diu l'alcalde, Joan Mercader (PSC). Mercader recorda que al mes de novembre, arran de la primera agressió, es va reforçar la presència de patrulles a la zona, tant de la policia local com dels Mossos. “Els caps de setmana es van multiplicar els controls d'alcoholèmia i consum d'estupefaents i de compliment de l'ordenança de civisme”, precisa. Tot i això, l'alcalde avança que hi ha prevista una reunió amb els Mossos per reclamar-los més presència d'efectius al passeig Marítim, en especial el cap de setmana.

Paral·lelament, Joan Mercader anuncia que la policia local obrirà una acta a la discoteca Tropicana per determinar si l'activitat compleix la normativa i les mesures de seguretat. “Els responsables de l'establiment ho han de ser també del públic que atrauen amb la seva publicitat i que pot degenerar en un tipus de client agressiu que no és el que volem a Malgrat”, destaca l'alcalde, que dóna per fet que la discoteca assumirà la responsabilitat. “L'oferta d'oci del nostre municipi no s'ha de vincular en cap cas a episodis violents com en altres destinacions turístiques on fins i tot s'ha normalitzat”, assegura l'alcalde.

LA FRASE

No permetrem que el nostre municipi es converteixi en escenari habitual d'actes violents
Joan Mercader (PSC)
ALCALDE DE MALGRAT DE MAR

LA XIFRA

214
infraccions
d'un total de 360 s'han concentrat a la zona d'oci del passeig Marítim des del desembre fins ara.

Més infraccions de gent de fora

Les dades facilitades per la policia local de Malgrat de Mar xifren en 360 les infraccions comeses entre l'1 de desembre del 2015 i el 5 de juny d'aquest any arreu del municipi. A la zona d'oci del passeig Marítim s'hi concentra el major nombre d'infraccions, amb un total de 214, que es distribueixen en 50 infraccions per alcoholèmia, 113 de l'ordenança de civisme i 51 de seguretat ciutadana. Una de les dades destacades és que del total d'infraccions només 18 han estat comeses per veïns de Malgrat. La resta, 196, són de persones de fora del municipi. Un fet que l'Ajuntament esgrimeix per assegurar que els problemes de civisme es concentren en la gent que tria Malgrat per anar de festa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.