Successos

tribunals

sentència

El Suprem confirma els 25 anys de presó per a l'assassí d'una menor a Tàrrega

El noi condemnat per haver matat de vint ganivetades una jove de 14 anys amb qui havia mantingut una relació només pot recórrer ara davant el Constitucional

El vespre del 7 d'octubre del 2013 un jove de 18 anys va matar la seva exparella, de només 14 anys, en un habitatge situat al número 5 del carrer Joan Maragall de Tàrrega. Li va clavar 23 ganivetades usant un matxet d'11,5 centímetres de fulla. El crim va commocionar la capital de l'Urgell.

El Tribunal Suprem ha confirmat ara la condemna de 25 anys de presó per a l'assassí. El Suprem s'ha pronunciat sobre els fets després que l'Audiència de Lleida emetés la primera sentència condemnatòria sobre els fets i, més tard, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la ratifiqués. La defensa va instar recurs llavors al Suprem, però l'alt tribunal ha resolt no acceptar el recurs. Ara a l'acusat només li queda demanar emparament al Tribunal Constitucional abans del dia 1 de juliol.

El jove va ser condemnat a 25 anys de presó, tal com demanaven la fiscalia i l'acusació particular, després que un jurat popular considerés que era responsable d'un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament amb l'agreujant de parentesc. El judici es va allargar durant tres dies i ja en la primera sessió de la vista oral l'acusat va admetre haver mort la seva exparella, Alba, de 14 anys. Assegurava no recordar què havia passat ni com s'havia desencadenat l'atac. “Vaig agafar el ganivet i em vaig quedar en blanc”, va declarar. Poc després de la seva detenció havia al·legat que va cometre el crim obligat pels Trinitaris, una banda juvenil de la qual el seu germà era un membre destacat.

Aquesta versió va quedar aviat desmuntada i els investigadors van centrar-se a tractar el crim com un cas de violència sobre les dones. Feia aproximadament un any que els dos joves es veien de manera regular però la relació era molt conflictiva perquè ell mostrava un comportament molt gelós que incomodava la noia. El vespre del crim ella estava sola a casa i ell la va apunyalar més d'una vintena de vegades, sense donar-li cap possibilitat d'escapatòria.

A més de la pena de presó, quan surti en llibertat el noi no podrà acostar-se a menys de 200 metres dels pares i els dos germans de la víctima, i haurà d'indemnitzar la família amb 360.000 euros.

No en diguis amor si és possessió

Tàrrega no arriba als 17.000 habitants. El crim de la jove va causar una forta commoció al municipi i l'endemà del succés unes 2.500 persones, entre les quals hi havia molts companys de la víctima, van concentrar-se a la plaça Major per mostrar la seva repulsa per l'assassinat de la menor. “No confonguem amor amb possessió”, es podia llegir en una de les pancartes mostrades durant la manifestació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia