Successos

salut

intoxuicació

S'intoxiquen per una fuita de clor a Dosrius

Els afectats són alumnes que estaven de colònies en un alberg

Un total de 21 nois i un adult van haver de ser atesos ahir a causa d'una fuita lleu de clor a la piscina de l'alberg del Mas Silvestre de Dosrius. Els joves, tots alumnes del col·legi Claret de Sabadell, estaven de colònies i tenen entre 14 i 15 anys. L'alcalde de Dosrius, Marc Bosch (ERC), va explicar que l'origen de l'episodi havia estat un accident fortuït de l'operari de manteniment de les instal·lacions, que hauria relliscat i hauria vessat un producte químic que, barrejat amb el clor, hauria creat un “petit núvol tòxic”. En detectar l'incident, es va evacuar d'urgència la piscina i es va donar avís als serveis d'emergència, que es van traslladar al lloc dels fets.

Els alumnes afectats tenien picor als ulls i a la gola, i se sentien marejats. Segons l'alcalde, a la majoria els símptomes els van anar marxant, però als nou menors que encara els duraven es va decidir traslladar-los a l'hospital de Mataró per precaució. La previsió és que tots puguin tornar al mateix alberg i reprenguin les activitats amb normalitat. L'Agència Catalana de la Joventut, per mitjà de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya, ha anunciat que revisarà els protocols de manipulació de productes químics i obrirà un expedient informatiu al centre de Dosrius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia