Successos

Societat

Caçant lladres de cotxes

Els Mossos i les policies locals del Baix Maresme engeguen un operatiu per evitar els robatoris a l'interior de vehicles a prop de les platges

Amb l'arribada del bon temps la gent passa bona part del seu temps d'oci
a les platges. Els delinqüents ho saben i és per aquest motiu que cal extremar les precaucions per no ser víctima dels robatoris habituals en aquesta època de l'any. El cap dels Mossos d'Esquadra a Premià de Mar, Bonaventura Comas, fa aquest advertiment i explica que, durant la temporada de bany que ara comença, un dels fenòmens que pren més volada són els robatoris a l'interior de vehicles. A l'estiu, les zones d'aparcament més properes a la costa i amb més afluència de públic són el destí preferit dels lladres. Per evitar-ho la comissaria dels Mossos, en col·laboració amb les policies locals de Montgat, el Masnou, Premià de Mar i Vilassar de Mar, engeguen una campanya específica amb més presència policial, tant uniformada com de paisà, per fer prevenció però també per tenir més capacitat de reacció en cas d'un incident. Comas apunta que el 80% dels robatoris a l'interior de vehicles de la seva àrea d'influència es concentren en aquests municipis i és precisament ara quan acostumen a disparar-se. “Es tracta de delinqüents habituals i, per tant, majoritàriament els coneixem”, hi afegeix el cap policial, que també admet que els autors d'aquests delictes acostumen a ser persones “amb pocs recursos econòmics”, que es desplacen a peu o en bicicleta i que actuen o bé trencant la finestra del cotxe o bé forçant el pany, tot i que de vegades no és necessari fer cap força perquè també se'n troben d'oberts. No busquen un gran botí sinó que per poc que hi hagi, unes monedes fins i tot, són capaços d'anar per feina. El dispositiu, que enguany ja és el tercer any que s'organitza, ha donat bons resultats i dels 657 robatoris que es van cometre el 2013, s'ha passat a 468 l'any passat, que representa una reducció del 30%. El cap dels Mossos explica que la relaxació que va associada a les vacances i al temps lliure d'aquests dies fa que la gent abaixi la guàrdia i oblidi algunes de les recomanacions habituals que passen, sobretot, per no deixar objectes de valor a la vista com si els cotxes fossin una caixa forta o trucar al telèfon d'emergències si hi ha alguna persona al voltant del vehicle amb actitud sospitosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia