Successos

Detingut el camioner accidentat a Caldes

Quintuplicava la taxa d'alcohol permesa i duia el tacògraf manipulat

Els Mossos d'Esquadra van detenir diumenge el conductor d'un tràiler que va sortir de la via i va bolcar al voral de la carretera C-25, a l'altura del terme municipal de Caldes de Malavella. El xòfer va donar positiu en la prova d'alcoholèmia que li van practicar els agents. Va marcar una taxa de 0,85 mil·ligrams per litre d'aire expirat, un índex que quintuplicava el límit permès per a les persones que van al volant d'un camió, ja que en el seu cas el màxim és de 0,15. La policia va comprovar, a més, que el transportista accidentat no tan sols circulava begut, sinó que també portava el tacògraf del vehicle manipulat. L'home, de 38 anys i de nacionalitat polonesa, va quedar arrestat i va ser traslladat a la comissaria de Santa Coloma de Farners. Se li atribueix un delicte contra la seguretat viària i un altre de falsificació de document públic.

Els cossos d'emergències van rebre l'avís de l'incident quan faltaven pocs minuts per dos quarts de quatre de la tarda. Els fets van tenir lloc al punt quilomètric 235 de la C-25, en un revolt que enllaça amb l'accés a l'A-2. El xòfer circulava en sentit Girona quan va perdre el control, va sortir del carril, va passar per sobre de la tanca de seguretat lateral i va bolcar amb el camió. Fins a la zona s'hi van desplaçar deu patrulles dels Mossos, tres dotacions dels bombers, operaris del servei de manteniment de carreteres i dues ambulàncies del SEM. Tot i l'aparatositat de la situació, el conductor va resultar il·lès i ell mateix va manifestar als sanitaris que no requeria assistència mèdica.

Els membres de la unitat de trànsit van tallar la via mentre van durar les tasques de gestió de l'accident i es van desviar els vehicles per la rotonda de Caldes de Malavella. Pel que fa al camió, amb matrícula polonesa, va registrar danys visibles. Tant la cabina com el remolc presentaven desperfectes importants i gran part de la càrrega que duia a l'interior va anar a parar al terra (transportava nectarines i patates). Els bombers també van taponar el dipòsit perquè perdia gasoil i van recollir amb un bidó el combustible que ja s'havia vessat. Una grua de gran tonatge va retirar posteriorment el tràiler i la circulació per aquell punt de la C-25 es va restablir a les deu de la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia