Successos

Municipal

La zona blava de Palafolls, també obligatòria per als residents

Els veïns amb distintiu també han de posar rellotge al cotxe

Les zones verdes ja s'han activat a Sant Lluís

Novetats en els aparcaments de Palafolls que s'han començat a aplicar a principis d'aquest mes. A partir d'ara els residents amb distintiu per aparcar gratuïtament a la zona verda del barri de Sant Lluís ja no podran deixar el vehicle a la zona blava de tot el municipi sense límit d'horari. Estaran obligats, com la resta de conductors de fora, a posar el rellotge que controla el temps d'estacionament.

El regidor de Governació, Rafael Cubarsí (PSC), explica que aquesta mesura s'ha posat en marxa pel mal ús, i a vegades l'abús, de certs ciutadans que aparcant el vehicle a la zona blava impedien que hi hagués la rotació de cotxes pròpia del sistema. “Tenim un municipi on no es paga per aparcar i hem de ser tots conscients que cal utilitzar-lo amb sentit comú”, argumenta.

Cubarsí avança que en els primers dies de la posada en marxa del nou sistema la policia no ha multat però que “començarà aviat a aplicar les sancions corresponents”.

Aparcar a Sant Lluís

Pel que fa a la zona verda del barri de Sant Lluís, el regidor recorda que es va posar en marxa per garantir que els veïns poguessin aparcar amb facilitat el cotxe al carrer durant l'estiu arran de l'augment de cotxes que van al parc aquàtic de Marineland.

Tot i això, el regidor alerta que ja s'han detectat casos de picaresca de conductors que, tot i disposar de garatge privat, deixen el vehicle fora. “Els adhesius que acrediten que el propietari del vehicle està empadronat a Palafolls i que hi paga l'impost de circulació s'han repartit en un 90%”, precisa, i hi afegeix que la resta es completarà en els pròxims dies. La zona verda funciona al barri només durant els mesos d'estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.