Successos

anglaterra

Accident laboral

Cinc catalans d'origen gambià moren a Anglaterra

Cedeix una paret de càrrega d'una planta de reciclatge, a Birmingham

Els treballadors van quedar sepultats sota tones de runa

Quatre de les víctimes havien viscut a les comarques gironines

Un fatídic accident laboral va tenir lloc dijous en una planta de reciclatge de metall de Birmingham, on van morir cinc treballadors en caure'ls al damunt un mur de contenció. Els consternants fets han tocat especialment de prop les comarques gironines, on havien viscut quatre de les víctimes. Tots els operaris que van perdre la vida eren d'origen gambià i de nacionalitat espanyola. Els homes que van resultar morts eren Saibo Sillah, Ousman Jabbie, Mohammed Jangana, Alimamo Jammeh i Bangaly Dukureh. Segons va explicar ahir a aquest diari un veí de la comunitat gambiana de Salt desplaçat a treballar a Anglaterra, Sillah residia a cavall entre Banyoles i Granollers, i havia nascut en un poble proper a Basse de Santa Su; Jangana havia estat vinculat a Salt; Jabbie, a Parets del Vallès; Jammeh havia viscut a la plaça Catalunya de Salt, era natural de Nokunda i era familiar de l'antic cònsol de Gàmbia a Girona, Kassim Njie Dampha; i Dukureh també havia estat instal·lat a Salt. Jammeh, a més, havia aconseguit els papers per fer el reagrupament familiar i esperava que la seva esposa i els fills arribessin demà a Anglaterra.

Els serveis d'emergències van evidenciar des d'un primer moment la impossibilitat de trobar amb vida els cinc companys de feina, ja que van caure blocs d'una tona i mitja de pes, així com tones de ferralla que hi havia al costat de la paret que els va sepultar. Des de dijous a les dotze del migdia, es va treballar intensament per intentar localitzar els cossos. Les tasques es van allargar fins a les vuit del vespre i es van reprendre ahir al matí. Després de dos dies, es va aconseguir recuperar els cadàvers i van ser portats a Coventry per fer-los l'autòpsia.

LA DATA

07.07.16
Un mur es va desplomar i va atrapar cinc empleats, els cossos dels quals van ser recuperats ahir.

Treball precari fugint de l'atur d'Espanya

La crisi econòmica que ha castigat amb duresa les comunitats immigrants ha provocat un nou moviment que ha portat a Anglaterra un nombre important dels antics ciutadans de la Commonwealth, amb nacionalitat espanyola. Molts d'ells, establerts a les comarques gironines, han trobat oportunitats al nou destí. Normalment han ocupat espais precaris, les feines més mal pagades o perilloses, però com deia un dels que havien marxat, “com a mínim allà hi ha treball i pots donar un futur als fills.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia