Successos

Medi ambient

Un altre foc obliga a tallar l'autopista a la Jonquera

Se sospita que el va provocar una burilla que algú va llençar des d'un cotxe en marxa

Els Bombers hi van enviar un gran contingent d'efectius i van poder controlar les flames

Un altre ensurt per culpa del foc es va produir ahir a quarts de set de la tarda a la Jonquera, quan van començar a cremar els marges del costat de l'autopista, que es va haver de tallar en un tram de quatre quilòmetres en direcció sud. Les flames van començar aproximadament a l'altura del quilòmetre 3, en direcció Barcelona, i tot fa pensar que podria ser a causa d'una burilla llençada per una mà imprudent des d'un cotxe que circulava per l'AP-7.

Per assegurar que el foc no s'estengués amb el vent que encara bufava, els Bombers no van escatimar i hi van enviar vuit mitjans aeris i quinze camions, i en poca estona van aconseguir controlar les flames i evitar que se'ls descontrolés.

Com que el foc era molt arran d'autopista, com a mesura de precaució es va optar per tallar el trànsit entre el punts quilomètrics 2 i 6 de l'autopista, només en sentit sud, fins que els bombers van donar per controlat l'incendi.

Aquesta setmana ha estat fatídica pel que fa als incendis a les comarques gironines. A part del foc intencionat d'ahir a Vilopriu, dijous hi va haver l'incendi, causat pressuposadament per una negligència, a la zona de Cruïlles. Divendres hi va haver el foc a la muntanya de Rocamaura, a l'Estartit, que va obligar a desallotjar prop d'un miler de persones d'un càmping i una urbanització. En aquest cas, cada cop pren més força la hipòtesi que un dels molts llamps que van caure durant la matinada de divendres hauria pogut originar el foc deixant foc somort dins d'una soca d'arbre, i que després la tramuntana l'hauria pogut avivar.

Protecció Civil manté l'alerta per risc d'incendi a diferents comarques de Catalunya, entre les quals s'inclouen l'Alt i el Baix Empordà. Es recomana molta prudència al camp i a la muntanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia