Successos

El Masnou lluita contra l'aparcament incontrolat de motos a la franja litoral

S'han delimitat zones d'aparcament als entorns de l'entrada del port i l'N-II, des d'Ocata fins a la carretera d'Alella

A més s'han creat 90 places noves

El Masnou vol lluitar i posar fre a l'aparcament incontrolat de motos a la franja litoral. Aquest és un problema endèmic del municipi que s'accentua durant l'estiu, ja que moltes motos s'aparquen a les voreres i fora del seu límit establert sobretot a les àrees properes a la platja.

Per aquest motiu, i després d'un estudi previ de la comissió de via pública, des de mitjan juliol el Masnou disposa de 90 nous estacionaments de vehicles de dues rodes, concretament a diversos punts als carrers que toquen a la Nacional II, des de la rotonda d'Alella fins al final d'Ocata, i també a l'entrada del port. Tot i que aquests espais permeten l'estacionament, l'Ajuntament recorda que aparcar a les voreres està prohibit fora dels espais delimitats i que, per tant, s'hi aplicaran les sancions pertinents. Aquests nous espais pretenen ordenar l'estacionament per minimitzar conductes i la comissió d'infraccions que poden generar conflictes amb els vianants o problemes relacionats amb el trànsit, que fins ara tenien lloc especialment a l'estiu. Aquestes noves 90 places s'afegeixen a les 147 que ja existien al llarg de la franja litoral del municipi.

“A banda de regular els parcaments d'aquest tipus de vehicles, l'objectiu final és que les motos no circulin per sobre de les voreres”, explicava el regidor de Mobilitat, Joaquim Fàbregas (ERC), que va comentar que “les àrees delimitades són de diferent capacitat en funció de l'espai”.

Finalment, Fàbregas es va mostrar esperançat que amb aquestes noves mesures “de mica en mica la gent vagi aparcant millor”.

LES FRASES

A banda de regular els aparcaments d'aquest tipus de vehicles, l'objectiu final és que les motos no circulin per sobre de les voreres
Les àrees delimitades per a les motos són de diferent capacitat en funció de l'espai
Joaquim Fàbregas
regidor de Mobilitat del Masnou

L'ordenació del barri d'Ocata

Amb l'objectiu també d'ordenar el trànsit, en els darrers mesos l'Ajuntament del Masnou va culminar els treballs per a la creació d'una illa de prioritat per a vianants al barri d'Ocata. Les actuacions, les primeres de les quals van començar a l'abril, van consistir en canvis de sentit d'alguns carrers i en l'establiment de trams de carrers només per a vianants. Ara el consistori també vol intervenir a la zona de la Calàndria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia