Successos

successos

Ven a un proxeneta dues filles per un cotxe i una casa

Les germanes, de 15 i 16 anys i nacionalitat romanesa, van escapar-se i van denunciar els explotadors que les prostituïen en clubs de Girona i Llers

La policia va trobar el contracte de venda de les joves

Noves dades sobre l'operació Submarí (vegeu El Punt Avui de dijous) que va permetre desarticular una banda de proxenetes romanesos que explotaven dues menors en dos bordells de Llers (El Moonigth i el France Club) i en una casa de cites de Girona. Entre la documentació que la Policía Nacional va comissar en els escorcolls practicats als locals hi ha un contracte, en què s'acorda que la mare de les noies que han destapat la xarxa les cedia a un dels rufians detinguts a canvi d'una casa i un cotxe. L'escrit estava degudament rubricat pel comprador, és a dir, el proxeneta, i el venedor, la mare de les víctimes. Aquest sorprenent contracte de compra venda de les germanes va ser trobat en un dels bordells, situat al número 25 del carrer del Turó del barri de Santa Eugènia de Girona: un dels domicilis on, segons la policia, obligaven les adolescents –a qui van expedir documentació falsa– a prostituir-se durant les 24 hores del dia. Sempre segons la versió dels investigadors, també els feien consumir molta droga i grans quantitats d'alcohol i les colpejaven si es resistien a complir sexualment amb els clients. Una dona amb roba lleugera que ahir sortia a obrir la porta a la casa de cites del carrer Turó assegurava que ara allà ja no s'hi exerceix la prostitució.

Les noies van poder escapar d'aquest immoble gràcies a l'ajuda d'una dona adulta que també s'hi prostituïa. Llavors, les joves van anar a Màlaga, després a Madrid i un altre cop a la Costa del Sol, on les van tornar a fer prostituir i on es va traslladar la seva mare per encarregar-se ella mateixa de vigilar-les i explotar-les. A principi d'octubre, les adolescents van aconseguir fugir i van denunciar la seva pròpia progenitora, que llavors va ser arrestada i empresonada, mentre que la resta d'explotadors han estat detinguts fa uns dies en el marc de l'operació Submarí.

En total, s'han detingut vint persones, tretze de les quals a les comarques gironines. Els dos principals explotadors, dos homes de nacionalitat romanesa, van ser arrestats a Figueres, on havien establert el seu domicili en un habitatge del carrer Narcís Monturiol. Precisament perquè els màxims responsables de la banda vivien en un carrer que té el nom de l'inventor del submarí, la Policía Nacional va batejar l'operació amb el nom de Submarí, En aquest dispositiu, es van escorcollar de forma simultània sis bordells, a part de la casa de cites de Girona. Tres dels prostíbuls eren a la província de Màlaga, un a Madrid i els altres dos van ser el Moonigth i el France Club, a Hostalets de Llers. El France Club funciona amb llicència de discoteca. En els registres, els policies també van comissar 25.000 euros en efectiu.

LES XIFRES

25.000
euros
en efectiu va comissar la Policía Nacional en els escorcolls als bordells que han sigut inspeccionats.
20
persones
s'han detingut en l'anomenada operació Submarí. Dels arrestos, 13 han estat a la demarcació de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.