Successos

batuda policial

Correbou improvisat a Girona amb quatre vedells fugitius

Els animals, que van aconseguir sortir del camió que els transportava, van passejar per les obres del TAV i van arribar gairebé a Salt

Dos van anar a Fornells, on se'ls van tirar dards per adormir-los

Els carrers de Girona van canviar ahir de teló i es van transformar en un correbou amb massa fronts oberts per al gust dels agents de la policia municipal, que no van parar de fer corredisses amunt i avall per capturar quatre vedells que a tres quarts de deu del matí es van escapar del camió que els transportava a l'escorxador de Mas Xirgu. Quan els efectius van ser alertats que estaven campant lliurement, es van dividir en grups i van començar a perseguir-los dalt de les dotacions. El punt de partida dels animals va ser el carrer Sarrià, després es van dirigir en manada al camp de futbol de Can Gibert del Pla, on es van disgregar i van emprendre rutes diferents. Un dels vedells fugitius primer es va adreçar a les obres del tren d'alta velocitat (TAV), després va girar cua i va seguir caminant al seu ritme en direcció al carrer de Salt. Durant tot el recorregut, dos policies li van seguir de ben a prop les passes, anant a tot hora darrere seu amb una furgoneta. Armant-se de paciència, es van dedicar a guiar-lo amb el vehicle per tal d'evitar, sobretot, que creués de manera sobtada el carrer i posés en perill els conductors. Després de gairebé dues hores de passeig, van acorralar-lo davant d'unes instal·lacions d'Endesa, on li van barrar el pas amb la furgoneta i amb una motocicleta que conduïa un altre agent.

Per acabar de tenir-lo completament encerclat, els responsables de la companyia elèctrica van obrir el portal de fora i es va fer entrar l'animal a l'interior, on hi ha l'aparcament. En un primer moment, es va esverar i se'l va tornar a reduir, quedant situat entremig de dos vehicles. Justament aquí va tenir lloc un dels moments més impactants perquè, en veure's atrapat, va saltar per sobre d'una patrulla i va causar desperfectes al capó pel seu pes. Un cop calmat, va quedar quiet en una punta del pàrquing, on la policia va impedir que els vianants l'anessin a tocar per temor que intentés tirar a terra el vallat.

Al mateix temps, un segon vedell va ser atrapat per la policia municipal, i pels voluntaris i treballadors de l'escorxador a la zona de mercaderies de Renfe. L'animal tampoc ho va posar gens fàcil als capturadors, que van optar per sedar-lo per la forta resistència que oferia. Abans d'arribar a aquest extrem, l'escena recordava un “rodeo”, ja que van agafar una corda i li van enllaçar al coll per fer-lo creure en espera que vingués el remolc que se'l va endur a l'escorxador.

L'aventura, però, es va allargar fins a la tarda amb els altres dos vedells, als quals Girona se'ls va quedar petita i van ampliar horitzons. Van fugir per les vies del tren fins a arribar a Fornells de la Selva. Com que es tractava d'un altre terme municipal, la policia de la capital gironina es va retirar perquè no hi té competències i la batuda va recaure a mans dels Mossos d'Esquadra i dels efectius de Fornells. Farts de torejar-los sense èxit, pels volts de les quatre es va requerir l'ajuda dels agents rurals que, a l'altura del concessionari automobilístic Renault, els van tirar dards per adormir-los.

Aquest mes, ja és el segon episodi protagonitzat per animals a Girona. El 3 de desembre la policia també va anar de bòlit per capturar dos porcs que es van escapar d'una granja situada a la zona de Creu de Palau. Uns serveis veterinaris se'ls van endur a unes instal·lacions de Porqueres i, l'endemà, es va localitzar el seu propietari, al qual l'Ajuntament va anunciar que faria pagar les despeses del desplegament.

LA XIFRA

8
hores
va durar tota la peripècia. Van escapar quan els duien a l'escorxador, a tres quarts de deu del matí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.