Successos

tribunals

Presó per haver estafat 127.000 euros a Hostalric

L'acusada, que era comptable de l'empresa on va agafar els diners, ha estat condemnada a 3 anys i 9 mesos de presó

L'Audiència de Girona ha condemnat a 3 anys i 9 mesos de presó Maria Rosa García, que feia tasques d'administració i de comptabilitat a Excavacions i Àrids la Selva d'Hostalric, d'on es va apropiar de 127.664 euros. La processada va entrar a treballar a la companyia el gener de 1996. Deu anys després, el propietari es va vendre el negoci i García va continuar treballant-hi fins que, cinc mesos més tard de la transacció, la van acomiadar. L'engany es va descobrir quan l'empleada que la va substituir va repassar els llibres de comptabilitat i es va adonar que hi constaven talons que no es corresponien a pagaments reals. Entre el maig del 2002 i el febrer del 2006, la processada va arribar a falsificar 158 xecs. Cada mes, omplia entre un i quatre talons per un import superior als 400 euros, simulava la signatura del seu cap i se n'anava a una sucursal bancària d'Arbúcies a cobrar-los.

Al judici, García va carregar les culpes al seu antic cap, ja que va explicar que, quan els nous propietaris es van adonar del forat econòmic, va idear un pla per inculpar-la. L'Audiència, però, no dóna credibilitat a aquesta versió. En la sentència es llegeix que “no hi ha un motiu lògic” pel qual l'amo no pogués signar els xecs personalment, ja que “cada tarda era a l'empresa”. Per tot plegat, ha estat condemnada per un delicte continuat d'estafa i falsedat en document mercantil. A part de la pena de presó, haurà de fer front a una multa de 1.800 euros i, en matèria de responsabilitat civil, tornar a l'empresa els diners sostrets –125.254 euros perquè quan es va descobrir el frau ja va reintegrar-ne 2.390–.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.