Successos

religió

El cap de la policia d'Olot, a un pas de ser ordenat diaca

López va rebre els ministeris laïcals el 31 de desembre, i ara pot donar la comunió en les misses

Probablement a mitjan del 2012 el bisbe ja el veurà preparat per ser instituït diaca permanent

Recta final perquè Ignasi López, el cap de la policia local d'Olot, sigui ordenat diaca permanent. Com a pas previ, el passat 31 de desembre va rebre els ministeris laïcals de lector i acòlit de mans del bisbe de Girona, monsenyor Francesc Pardo. En la celebració, que va començar a la una del migdia a la capella del seminari diocesà, hi van assistir els seus familiars –entre els quals hi havia la seva esposa i els quatre fills–, seminaristes, un total de cinc candidats més a diaques permanents que s'estan formant i diversos preveres, com també el rector del seminari, mossèn Jordi Font. A partir d'aquí, López ja pot llegir l'Evangeli i donar la comunió en les misses: unes pràctiques que segurament durà a terme a la parròquia de la Cellera de Ter, que és on col·labora.

López, d'ara endavant, ha de demostrar que desenvolupa tota aquesta formació en l'àmbit parroquial de manera correcta per tal que, quan el bisbe el vegi preparat, l'institueixi diaca permanent –un últim esglaó que, molt probablement, arribarà a mitjan d'aquest 2012 a la catedral de Girona, ja que fonts del Bisbat van avançar ahir que va ben encaminat–. Com a diaca, entre altres serveis, podrà batejar, presidir casaments i enterraments, visitar els malalts i portar-los la comunió, dirigir activitats de catequesi, donar suport a preveres o bé erigir-se com a responsable pastoral en presons, centres de salut o en col·lectius de gent gran.

Una altra de les tasques primordials és que tindrà potestat per presidir la celebració de la paraula –no farà misses perquè no podrà realitzar la part de la consagració–. Tot un seguit de serveis que desenvoluparà a la parròquia –o en més d'una– que li assigni el bisbe. En canvi, tindrà una limitació dins dels set sagraments, pel fet que no podrà confessar, ja que ho ha de fer un prevere.

En el transcurs de l'homilia de la celebració eucarística en què López va rebre els ministeris laïcals, el bisbe el va felicitar per la seva “disponibilitat de servei” a l'Església i va agrair als seus familiars “l'ajuda i el suport” que li estan donant. I és que, tal com va explicar el cap de la policia d'Olot a aquest diari, per assolir aquest objectiu hi ha dedicat “moltes hores”. Ha hagut de formar-se durant tres anys al seminari de Girona –actualment fa l'últim curs– i està acabant la carrera de cinc anys de ciències religioses –només li falta la tesina final–. Un esforç i dedicació important, però de les quals està del tot satisfet: “Sóc creient des de sempre. Si ets cristià i t'ho creus, penso que hi has de posar una mica el coll.”

LA FRASE

Sóc creient des de sempre. Si ets cristià i t'ho creus, hi has de posar una mica el coll i fer un servei
Ignasi López
cap de la policia local d'olot

Més de 20 anys en l'àmbit policial

En la seva vessant professional, Ignasi López, de 44 anys, és cap de la policia local d'Olot des del 2008. Quan es va realitzar la seva presentació com a màxim responsable del cos, va manifestar que sempre li ha “engrescat” treballar en l'àmbit municipal i, en el discurs, va anunciar que entre els seus principals objectius hi ha la potenciació dels serveis de proximitat als ciutadans i la mediació en conflictes de convivència. Abans d'assumir aquest càrrec, havia estat tres anys de sotsinspector a la policia municipal de Girona. I, encara amb anterioritat, també havia passat quinze anys en el cos de Mossos d'Esquadra. En aquell temps havia estat cap a la comissaria d'Olot i també a Blanes. Just després, va ser quan va canviar de destí i, amb el seu germà, va anar a la policia de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.