Successos

sant pere pescador

L'esquarterador, imputat per assassinat i profanació de cadàver

El jardiner que va descobrir el crim i el va denunciar li imputa pel seu compte lesions, coaccions i amenaces

Daniel Imandt, el belga que el setembre del 2010 va matar i esquarterar la seva companya, Sabrina Tverbouss-Twerdy, i després la va repartir en bosses en diverses neveres a casa seva a Sant Pere Pescador, va ser excarcerat ahir de la presó de Figueres per comparèixer davant del jutjat número 7 de Figueres, que instrueix el cas, per complir el tràmit de celebrar la vista perquè les acusacions li formulessin les imputacions. El fiscal Enrique Barata va imputar a Imandt un delicte d'assassinat (per haver actuat amb traïdoria) amb l'agreujant de parentiu i un delicte de profanació de cadàver.

Les mateixes imputacions (assassinat i profanació) li va formular l'advocada que representa els pares i el germà de la víctima. Hi afegeix, però, que a més a més se li ha d'aplicar un altre agreujant per la circumstància d'haver comès el crim aprofitant que es trobaven en una casa aïllada. L'acusació destaca que Imandt es va ocupar d'apagar les càmeres de seguretat que tenia instal·lades a l'habitatge quan va començar a atacar la Sabrina. De fet, segons consta en les gravacions incorporades a la causa, les càmeres van enregistrar un primer episodi de l'atac i després la imatge desapareix.

Però el fiscal i la família de la Sabrina no són els únics que han formulat acusacions contra Imandt. El lletrat Joaquim Vila, que representa el jardiner Nourari Rabah, àlies Mohamed Halile, i també conegut com Bin Laden, l'home que va descobrir i denunciar el crim, imputa a Imandt els delictes de lesions, amenaces i coaccions. Rabah, que manté que té alteracions i no pot dormir bé des de la data dels fets, assegura que el diumenge, 26 de setembre de 2010, Imandt el va fer anar a la casa amb l'excusa que havia de fer-hi unes feines i que allà se les va enginyar per fer-li deixar empremtes fent-lo forçar una persiana per entrar i tocant les bosses on ell tenia distribuït el cos que l'haguessin pogut implicar en l'assassinat. A part, Rabah es va lesionar quan, en veure que Imandt havia tancat totes les sortides de la casa va agafar una barra de ferro i va trencar una vidriera a través de la qual va sortir corrents i va anar a denunciar els fets.

La defensa, que exerceix el bufet de Carles Monguilod, es va mostrar d'acord amb la continuació del procés contra Daniel Imandt, però en contra del relat i la qualificació jurídica que en fan les acusacions.

El fiscal demana que les autoritats belgues enviïn els antecedents policials i la còpia de les sentències dictades a Bèlgica contra Daniel Imandt, que havia estat a la presó per haver maltractat la Sabrina i havia estat acusat de simular un robatori.

Vol casar-se a amb la nova xicota

Daniel Imandt, que està a la presó de Figueres, ha demanat que se li permeti contraure matrimoni dins del centre amb Daphné Vandenbulcke, la seva actual companya, que sempre li ha donat suport i que va declarar que Imandt tenia por que la Sabrina el volgués matar perquè, segons va dir, havia descobert que li havia manipulat el seu Porsche Caiman i sospitava que l'havia intentat enverinar. Imandt i Vandenbulcke van començar a ser parella quan ella tenia només quinze anys i després de diversos trencaments van tornar a refer la seva relació l'estiu del 2010, quan Imandt va tallar la seva relació amb la Sabrina. El fiscal considera que després del crim, quan es va instal·lar en una habitació de l'hotel Sausa, Imandt va fer una trucada a la Daphné, que era a Bèlgica, per dir-li el que havia fet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.