Successos

successos

Una nena de 4 anys, a l'UCI en caure d'un segon pis a Flaçà

La víctima, que es va fer ferides de caràcter greu, fa tres dies que està ingressada a l'hospital Josep Trueta

Els municipals de Girona van aconseguir evitar que un lladre saltés d'un balcó

Una nena de quatre anys de Flaçà, de nacionalitat marroquina, està ingressada a la unitat de cures intensives (UCI) de l'hospital Josep Trueta de Girona com a conseqüència de les ferides que es va fer en caure de manera accidental des d'un segon pis. Els fets van tenir lloc dissabte, a les tres de la tarda, al domicili on viu, situat al número 101 del carrer del Comerç. Segons va explicar ahir a aquest diari la seva família, la mare, els dos germans de la víctima i una cosina eren al menjador. Tots els petits jugaven quan, de sobte, la nena es va acostar a l'única finestra que hi ha al fons de l'estança, la qual dóna al carrer Camí Reial, que transcorre per la part del darrere de l'edifici. Com que hi havia les cortines tirades, no es va adonar que la finestra estava oberta i va anar a parar daltabaix. A causa de l'impacte, es va fer ferides de caràcter greu, ja que va perdre la consciència. La seva progenitora manifesta que desconeix per quin motiu la seva filla es va acostar a la finestra, si bé les primeres hipòtesis apunten que tenia la intenció d'agafar un llapis de color que li va caure. Ràpidament, un veí va trucar al 112 per donar la veu d'alerta del sinistre. Els operadors del telèfon d'emergències van avisar, al seu torn, tant els Mossos d'Esquadra com el Sistema d'Emergències Mèdiques, que es va desplaçar fins allí amb tres ambulàncies. Una vegada van aconseguir estabilitzar la nena, una de les unitats va traslladar-la al centre sanitari. Fonts de l'hospital Trueta van confirmar ahir que la nena continua a l'UCI, on evoluciona de manera satisfactòria. A part d'agrair l'actuació dels efectius mèdics i policials, els familiars de la víctima també van aprofitar per donar les gràcies als veïns perquè “tots es van bolcar” a ajudar-los.

Salvat per la policia

Els agents de la Policia Municipal de Girona van evitar el mateix dia 24 que un veí saltés intencionadament des d'un balcó. Aquest episodi va passar a les deu de la nit. La central de coordinació policial del cos va rebre una trucada que els informava que hi havia un home que s'enfilava per la façana d'un edifici del carrer Eiximenis i que també anava d'un balcó a l'altre per robar en els pisos.

Una patrulla es va dirigir fins allí i va comprovar que, efectivament, l'individu saltava a l'interior d'un balcó i que, a partir d'aquí, irrompia en el domicili. Instants després, va sortir de l'habitatge i va escalar fins a un altre balcó. Els agents, aleshores, van demanar als propietaris d'un dels immobles que els deixessin accedir al balcó per enxampar el sospitós.

En ser sorprès pels policies, el presumpte lladre es va recolzar a la barana del balcó i va començar a cridar, molt nerviós, que preferia llançar-se al buit abans que ser detingut. Els agents, amb l'ajuda d'un veí, van poder fer desistir l'home de la seva intenció de tirar-se daltabaix i el van arrestar com a suposat autor d'un delicte de robatori amb força.

LA XIFRA

3
ambulàncies del SEM
es van dirigir dissabte passat a Flaçà. La víctima va quedar en coma a causa de l'impacte.

LA DATA

24.03.12
Una menor
de Flaçà va caure des d'una finestra. El mateix dia, un lladre es volia tirar per un balcó, a Girona.

Mor en tirar-se d'un quart pis

Una veïna de Girona, d'uns 40 anys, va morir ahir a causa de les greus ferides que es va fer en llançar-se de manera voluntària des del balcó de casa seva. La víctima residia sola en un pis situat a la quarta planta de l'edifici número 5 de l'avinguda Montilivi. Alguns testimonis van relatar que la dona va sortir al balcó vestida amb un pijama i que es va asseure a la barana. Fins a la zona s'hi van desplaçar dues ambulàncies, dues dotacions dels bombers i els Mossos, que van fer apartar els vianants que passaven per sota i van tallar el carrer. Una mossa va pujar a dalt per intentar dissuadir-la. La policia va tocar el timbre, però la víctima no va obrir i finalment es va llançar daltabaix, amb dos ninots a les mans. A peu de carrer, els sanitaris van mirar de reanimar-la, sense èxit, durant una hora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.