Successos

efemèride

Homenatge a un bomber mort en servei el 1998

El ripollenc García Montero va tenir un accident d'helicòpter a prop del Capsacosta

El parc de bombers de Ripoll va ser escenari ahir d'un homenatge a Juan José García Montero, un efectiu del cos que va morir el 19 de juliol del 1998 en un accident d'helicòpter quan anava a comprovar una columna de fum, a Sant Pau de Segúries. Durant el recorregut, una hèlice de l'aparell va topar amb una línia d'alta tensió a la zona de can Barranda, a prop de la muntanya del Capsacosta, i l'helicòpter va caure. En el sinistre van perdre la vida el pilot, Fructuoso Prados, i el ripollenc García Montero, de 31 anys, que era cap de guàrdia de la brigada de Girona. Com va recollir el diari digital elRipollès.info, en l'acte, impulsat per l'Ajuntament, es va descobrir una placa en record de la víctima en un monòlit situat a l'exterior de l'edifici, on es llegeix: “Em costa imaginar-te absent per sempre però només el teu record, el mateix que ens llagrimeja els ulls, és qui ens entossudeix a negar la teva absència.”

A l'homenatge hi van assistir la mare i la vídua de García Montero; el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Jordi Gassió; l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell; el delegat del govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús; el president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira; el subdirector territorial del Departament d'Interior a Girona, Albert Ballesta, i el cap de la Regió d'Emergències de Girona, Enric Cano, qui va destacar la “gran professionalitat” de García Montero al llarg de la seva trajectòria. En la mateixa tanda de parlaments, Munell va ressaltar la importància dels bombers, “un dels cossos més estimats per la ciutadania gràcies a la seva tasca generosa i entregada”, i va afegir que el reconeixement serveix com a símbol d'agraïment per a tots els bombers que “dia a dia eviten sinistres, defensen la nostra integritat i les nostres propietats”. I Casadesús, per la seva banda, va qualificar la commemoració d'ahir d'acte de justícia i va recordar que el bomber va morir quan “feia un servei a la societat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.