Successos

Maresme

Premià de Mar posa ordre a l'aparcament i crea les primeres zones verdes

També amplia i resitua les zones blaves per afavorir la rotació de vehicles i estimular el comerç

A més, millora la concessió de places als nous pàrquings

La densa configuració de Premià de Mar –28.310 habitants per a una extensió d'1,92 km²– l'ha condemnat històricament a tenir problemes de mobilitat, amb la falta d'aparcament al carrer com a principal dificultat. Amb l'objectiu de resoldre, o si més no millorar, una situació que s'ha agreujat en els últims anys amb la creació de zones per a vianants i altres millores urbanístiques, el govern de CiU ha presentat una reforma integral que ha de garantir una distribució més equilibrada dels espais on deixar el vehicle.

Ahir en roda de premsa, la regidora de Governació i Seguretat Ciutadana, Marisa Ferreras (CiU), i el gerent de Primília Serveis, Jordi Lluch, van presentar les propostes de nova distribució de zones blaves, la creació de zones verdes per als residents i la millora de les condicions per accedir a les places dels nous aparcaments subterranis que s'han construït i que no s'acaben de vendre.

“Actuem tant per facilitar l'aparcament com per impulsar el comerç urbà, que necessita la mobilitat dels usuaris”, va explicar la regidora. En aquest sentit, es preveu la reubicació de les zones blaves –inclosa una de nova al barri de Can Farrerons com a zona comercial emergent– que, segons defensa el consistori, suposarà que hi hagi una vintena més d'espais per a vehicles arreu del municipi. També s'ha anunciat la posada en marxa d'una zona blava d'estiu al Palmar –igual que la que funciona a Can Pou Camp de Mar–, on els veïns quedaran exclosos de pagar. L'altra gran novetat serà l'habilitació, per primer cop a la població, de zones verdes –dues àrees amb un total de 252 places– al centre i a Can Farrerons. “Els veïns de la zona només hauran de pagar 2 euros setmanals per estacionar”, va destacar Marisa Farreras.

La tercera gran actuació va destinada a incentivar l'adquisició de les places creades amb els nous aparcaments a la biblioteca Martí Rosselló, a Can Boter i a la plaça de la Sardana. Les concessions es redueixen en anys i, en conseqüència, s'abarateix el preu. “Estem parlant que una persona pot deixar el cotxe en un d'aquests pàrquings per 35 euros mensuals”, va assegurar la regidora, que va avançar que es farà una campanya per informar dels nous canvis.

LA XIFRA

252
places
de zona verda es crearan per primer cop a Premià de Mar i es distribuiran al centre i a Can Farrerons.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.