Successos

Es desprèn part d'un monument a Ibi de l'Alcoià

El tècnic municipal que el revisava ha resultat ferit

El monument que aquesta localitat de l'Alcoià té dedicat a ses majestats els Reis d'Orient, ha patit aquest matí el despreniment de l'estrella que el presideix i en la seua caiguda, ha arrossegat el cap d'una de les tres figures. Aquest accident s'ha produït mentre es realitzaven tasques de revisió del conjunt.

L'escultura és una obra en pedra de l'escultor Aureli López Azaustre i fou inaugurada el 5 de gener de l'any 1975. Trenta-tres anys després, l'any 2008, fou modernitzada i renovada la plaça on es troba ubicada. L'antiguitat del monument havia aconsellat el consistori ibense a fer un estudi i ha estat en eixe moment quan l'estrella ha caigut sobre la font, arrossegant el cap d'un dels reis.

En la caiguda ha interessat també el tècnic municipal que feia la tasca observadora i ha hagut de ser traslladat a l'Hospital Mare de Déu dels Lliris d'Alcoi, on ha quedat en observació.

La municipalitat s'ha posat en contacte amb l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de la Generalitat Valenciana, amb l'objectiu de procedir a la seua restauració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.